Etióp tragédia: itthon a túlélők

2012. január 20. 16:55
Megérkezett Budapestre az etiópiai terrortámadás három magyar túlélője. A két magyar áldozat holtteste a jelenlegi információk szerint a jövő hét második felében érkezhet Magyarországra.

A sérült magyar állampolgárt egy fővárosi kórházba szállították, és a két sértetlen utas, valamint a csomagok Magyarországon belüli hazaszállításáról is gondoskodik a Terrorelhárítási Központ (TEK). A két magyar áldozat holtteste a jelenlegi információk szerint a jövő hét második felében érkezhet Magyarországra.

A Külügyminisztérium csütörtök hajnalban hivatalosan is tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetemet arról, hogy az intézmény két munkatársa, Fábián Tamás 53 esztendős geográfus és Szabad Gábor 39 éves kutatóorvos az Etiópiában turistákat ért terrortámadás magyar áldozatai. A Terrorelhárítási Központ főigazgatója csütörtökön arról számolt be, hogy az első hírekkel szemben a turistacsoportot kedd hajnalban az alvóhelyén támadták meg, nem a járműveikre nyitottak tüzet. A TEK szerint egyértelműen túszszedő akció történt, a gyilkosságok oka egyelőre tisztázatlan. A támadásban a két magyar mellett két németet és egy osztrákot öltek meg, két németet és két etiópot pedig elraboltak.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés