Március 15: nem hagy helyet az ellenzéknek a kormány

2012. január 19. 10:58
Gyakorlatilag az egész belvárost lefoglalta a kormány és a Fővárosi Önkormányzat a március 15-i ünnepségek idejére, így nem maradt hely az ellenzéki és civil rendezvényeknek. A kormány ráadásul már most két évre előre, 2014-ig elfoglalná az említett területeket. A 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom nevetséges törekvésnek tartja a kabinet lépését.

Gyakorlatilag Budapest egész belvárosának lefoglalására vonatkozó igényt nyújtott be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a március 15-i ünnepségek miatt. A szokásos állami ünnepségek helyszínei, így a Nemzeti Múzeum környéke és a Kossuth tér mellett további 8 másik helyszínre is igényt tartanak: így a Ferenciek terére, Március 15-e térre, az Erzsébet híd környékére, a Képviselői Irodaház környékére, a Várba vezető útra, az I. kerületi Horváth-kertre, valamint a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája környékére – közölte az LMP fővárosi frakciója. A minisztérium engedélykérelmében az is szerepel, hogy ezeket a területeket 2013-ra és 2014-re, 2 évre előre szeretné lefoglalni.

A Fővárosi Önkormányzat is több helyszínt lefoglalt, ezek egy része megegyezik a minisztérium kérelmével. Igényt tartanak továbbá az Andrássy útra, a Deák térre, a Hősök terére, a Clark Ádám térre és a Blaha Lujza térre is, azaz gyakorlatilag nem maradt helye a civil és ellenzéki rendezvényeknek.

A 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom felháborítónak tartja „azt a sunyi és kicsinyes eljárást, ahogyan a kormány megpróbálja ellehetetleníteni az ellenzék március 15-i ünneplési lehetőségeit”. A 4K! szerint nevetségesen átlátszó törekvés arra, hogy az ellenzéki erők ne tudjanak demonstrációt tartani az egyik legfontosabb nemzeti ünnepen. A mozgalom ezért azt követeli, hogy a kormány biztosítson lehetőséget arra, hogy az ellenzék is méltóképpen megemlékezhessen a '48-as forradalomról.

Grafika: NOL.hu

Összesen 216 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Petőfi tér kicsi?
Kivel akarják megtölteni?

De ott van a Margi-sziget, a Vérmező, a Normafa vagy a Hárshegy.

Ekkora terület már csak elég lesz.

Lol. Furfangos egy libsi vagy te:D

itt az a baj, hogy ezek a g*cik megszokták hogy akkor és oda mennek amikor akarnak

na most ennek vége!
:DD

lehet máshol tüntetni

Egyetértek. Jó lenne, ha mindenki félretenné az érzelmeit, indulatait, és elkezdene józanul gondolkodni.
Ez egy újabb fejezet a Fidesz gőgös, pökhendi fellépésében, felesleges, semmire sem jó.

Én bíztam benne hogy a kormány politikája, kommunikációja, módszerei megváltoznak az EP vita után, ezt a bizalmat a kormány egy nap alatt sikeresen lerombolta.

Végre vki, aki saját magát nem vmivel/vkikkel szemben határozza meg.
Elismerésem.

vagy legjobb ha nem is tartanak ünnepséget.

"A 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom nevetséges törekvésnek tartja a kabinet lépését."

szive joga. En meg a 4K-t tartom nevetseges torekvesnek.

Amugy meg coki van, szolni kellett volna elobb :)

hetek ota tele van a media azzal hogy millios tuntetest terveznek 15-ere, megis mit gondoltak, nem kell a hely annyi embernek?

Topo néző lesz csak a békemeneten.

értem,
most akkor megint ott tartunk, hogy ha egy LIBERÁLISNAK nem lehet valamit az diktatúra

ha meg egy konnzervatívnak nem lehet valamit az demokrácia

köszönöm nektek a felismerést

Március 15 Nemzeti ünnep, s a mindenkori kormány a fő rendező a fővárosban.

A szokásos helyeket ami ehhez az ünnephez tartozik állami rendezvények lesznek Úgy tudom, hogy eddig is a kormányok általában ezeket a helyszíneket használta.

Az ellenzék (fidesz) mindig megtalálta a helyét. Volt olyan is, hogy Budaörsön tartotta a nagygyüllését, legtöbbszőr a Várban, vagy a Vérmezön. Clark Ádám téren.

Orbánék 15 évig voltak ellenzékben és nem verték a nyálukat, hogy jaj nem tudjuk megszervezni a naggyüllést, mert nincs nekünk hely.

Ez megint egy állprobléma és felesleges nyálverés.

Azért te sem panaszkodhatsz, veled is csak többen vagyunk.:D

Egy kicsit egybitesek nem? Semmi előre gondolkodás. Mindent zsigerből :o)

A Fidesz egész egyszerűen nem érti a demokráciát. Nem érti hogyan működik, miért találták ki, mi a funkciója. Nem meglepő, hiszen a pártállamban hogyan is tanulhatták volna ezt meg, gondolkodni meg egy kicsit nehézkes.

A Fidesz nem érti a diplomáciát. Gondolom ebben az is benne van, hogy a cucializmus vége felé nem nagyon oktattak XX század második feléből történelmet. Meg ehhez is némileg kultúráltnak (értsd: több, lehetőleg külföldi, azaz nem emlékezetirtott kultúrát ismerőnek) kellene lenni.

Jól lehetett látni mennyire nem diplomaták azon, hogy elfogadták azt, hogy Szájer beszéljen a néppártiak nevében tetemrehivás ügyben. Ugyan nem számit ki mit mond az EP-ben (leszámitva, hogy Szájert idézhetik az európai lapok, mondott néhány kimagozhatót), de szigorúan diplomáciai szemszögből ez egy óriási baklövés volt. Sikerült Magyarországot jóformán csak magyar kormánypárt tagokkal védetni, azaz elszigeteltségét kihangsúlyozni. És forditva, ha nem Szájer képviseli a néppártiakat, az elszigeteltséget oldani lehetett volna. az euroszkeptikusokon kivül ha bárki felszólalt az ország védelmében az fenntartással tette.

Nem értik no. Nem megy mással szóba állni. Ezért a március 15.-ei tilalomfa is. A Fidesz konfliktusra számit. Roszabb: konfliktust _szeretne_. Amikor a nyilt konfliktusból csak rosszul kerülhet ki egy kormány. Még diplomáciai értelemben is: senkit sem érdekel, mit tud a Fidesz szállitani a Jobbik rongyolása terén. Majd lesz nagykoalició, ahogy minden normális helyen gondolják a nyugatiak. És a Fidesz ezt nem látja.

Válaszok:
jag3 | 2012. január 19. 13:35

Pontosabban az lesz nyilvánvaló, hogy nem megy tartani a 3%-ot. Ahhoz meg az IMF hitelnek semmi köze. Na akkor jön a meglepi, ui. erősen kétlem, hogy ezt a magas labdát nem csapja le Fro.

Ami az utcai harcot illeti, arra meg azért is tarthat igényt, mert... (egymásnak ellentmondó okok jönnek ;)

1) _ha_ megpróbálja tartani a 3%-ot, abból mi lesz, nem lenne meglepő, ha az lenne a koncepció, hogy ezzel el lehet terelni a figyelemt

2) _ha_ nem próbálja meg tartani a 3%-ot, akkor még több Jobbik veszélyt szeretne láttatni kifele, koncepció: majd jól megijednek, mégiscsak a Fidesz a jobb...

Mondom, egybites. A lehetséges kitűzött célokkal ellentétes következmények, azok elháritása, ellenérdekű akció lehetősége biztos vagyok benne fel sem merül. Ehhez szoktatta a Fideszt a szocialista párt. Soft target.

EZ MÁR MENNYIRE KICSINYES, PITIÁNER HOZZÁÁLLÁS?

Stipi-stopi területfoglalós, mint a kibaszott ovisoknál?

Látszik a grafikán egyébként, hogy az Andrássy-Hősök tere tengelyt még a fidesz sem merte fölvállalni. Lepasszolta a fővárosnak. Félnek a Jobbiktól.

az a szemétláda gyurcsány okt. 23-án csinált balhét, most a fidesz fog márc. 15-én

Mocskos, rohadt fidesz. Így próbáljátok ellehetetleníteni a Jobbikot? Kudarcot fogtok vallani.

Válaszok:
jag3 | 2012. január 19. 14:13

Akkor elmagyarázom neked is, habár későbbre terveztem a slusszpoént:

- pontosan az a hir értéke, hogy "nemdemokratikus" a _tálalása_.

Képzeld el -csak képzeld el-, hogy az Orbán kormány tárgyalási stratégiája az, hogy erre a rengeteg helyre tömegtüntetést szervez, a támogatottságát demonstrálandó. És ezt jó előre meg is szellőzteti... ilyen khm. provokativ cimekkel :o)

Na milyen lehetőséget hagy ez nyitva a külföldi követségek (értsd: azok, akik a hirt leforditják) külügyminisztériumainak, illetve kormányainak?

- első következmény: nem egyezhetnek meg Orbánnal március 13.-áig. Nem tehetik, hiszen ha megegyeznek és Orbán erőt demonstrál, utána nagyon apolitikus lenne "Mo népét büntetni" egy új eljárással. Ezért az egyeztetést el kell húzni március közepéig, ha meglesz a demonstráció, akkor el kell húzni májusig (közben csusszan a 15%-os állampapir). És akkor lehet vagy befejezni, vagy Orbán hibájából kimondani a tárgyalások meghiúsulását és felfüggesztenu az Eu támogatásokat.

Olyan ügyes kormányunk van, hogy ezt az egy lehetőséget hagyta nyitva a külföldi tárgyalópartnereinek. Olyan kiszámitható kormányunk van, hogy szerintem ha volt egyáltalán elemző, akit ezzel fárasztottak, kapásból előre látta, mi várható. Érthető, hogy a tárgyalások idáig se nagyon akartak elkezdődni.

Nem érted. Ehhez kivételesen semmi köze a Jobbiknak. Olvasd el az előzőt.

A napokban sorban jöttek a hirek, ha olvastad ;) hogy a fideszben nagy a belső nyomás egy tüntetésre, de azt inkább márciusra akarja a kormány mert hideg van. Ehelyett lett azután békemenet :o)

Másrészt a paranoiás nem (csak :o) én vagyok. Hanem az összes külügyes és az összes politikus. Foglalkozási ártalom, tudod.

Magyarán nagyon sajnálom kedves barátom, de számolj nyugodtan egy paranoiás közönséggel ;o)

Ami legalább a március 15-ig elhúzást valószinűsiti. Azután adj hozzá egy sértődött, már megint partvonalra tett Viktort. Legutoljára, amikor ilyesmi történt, a manyup-ot államositotta. Most egy 300 ezres (értsd "milliós") tüntetés szinte adódik... :o)

Hir 2100-ból: a Fidesz-t beszoritotta a várba az MSZP, mert már a Fidesz is korábban... :o)

Leforditom amit irtál: úgy viselkedik ahogy az MSZP, azok az okai amik az MSZP-nek, tehát a Fidesz: = MSZP. Szerintem nem ezt akartad irni ;)

De mit tegyünk. _magyarul_ pont ezt jelenti.

Amúgy az ide irogató hivatalosakat sem nagyon értem: az Mszp-nek ott van a városliget, a Jobbiknak meg a vár. Jó eséllyel egyik társaság sem tudja megtölteni a teret a jelenlegi állapotában (A Jobbik Budapesten gyenge az MSZP meg mozgósitásban).

Nem ezt kellene mondaniuk, ha _jót_ akarnának? :o) A kis sandák...

ps: ahogy elnézem a fenti diplomáciai elmélkedésem talált, süllyedt.

erről pont lemaradtam ;)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés