Felmentették Hagyót egy ügyben

2012. január 16. 14:37
A Pesti Központi Kerületi Bíróság felmentette a magánokirat-hamisítás vádja alól Hagyó Miklóst, életársát és a szocialista politikus ügyvédjét – értesült az Index. Az ügyészség fellebbezést jelentett be, az ítélet nem jogerős.

A vád szerint Hagyó Miklós szocialista politikus és élettársa egy ügyvéd segítségével készített meghatalmazást, mely szerint a hölgy Hagyót képviselheti egy polgári perben. Ám a nőnek nem volt jogi végzettsége és a cél csak az volt, hogy ellenőrzés nélkül érintkezhessen a fogva tartott Hagyó és őt látogató élettársa. Az ügyészség magánokirat-hamisítással vádolta Hagyó Miklóst, élettársát és ügyvédjét, aki a meghatalmazást aláírta és pecsétjével ellenjegyezte.

Az Index beszámolója szerint Hagyó Miklós ügyvédje úgy fogalmazott: nem történt magánokirathamisítás, ugyanis az okiraton soha nem állították, hogy Hagyó élettársának jogi végzettsége van. Az ügyész ellenben azt mondta: Hagyó Miklóst az egyik legsúlyosabb bűncselekménnyel vádolják, nem véletlenül került előzetes letartóztatásba. A tárgyaláson Hagyó Miklós és élettársa sem kívánt vallomást tenni, fenntartották a nyomozás során tett vallomásukat. Hagyó az utolsó szó jogán annyit mondott: jóhiszeműen, jó szándékúan, a büntetés-végrehajtási intézet szabályainak betartásával cselekedett.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság végül első fokon felmentette a magánokirat-hamisítás vádja alól Hagyó Miklóst, életársát és a szocialista politikus ügyvédjét. Az ügyészség fellebezést jelentett be, az ítélet nem jogerős – olvasható az Indexen.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés