Uniós zászlót égettek a Jobbik tüntetésén

2012. január 14. 17:51
Az Európai Unióból való kilépésre szólított fel a Jobbik elnöke a párt szombati demonstrációján, amelyet az Európai Bizottság magyarországi képviseletének épülete elé szerveztek. A rendezvény résztvevői a színpadon egy uniós zászlót is elégettek.

Vona Gábor hadüzenetnek nevezte José Manuel Barroso szerdai levelét, amellyel szerinte az Európai Bizottság Magyarország függetlenségét sértette meg. Vona hangsúlyozta: népszavazáson kell dönteni az ország unióból való kilépéséről. A politikus szerint az Európai Bizottság a szerdai levelével egy földön fekvő országba rúgott bele. Mint mondta, a Bizottság három törvény módosítását, valamint a költségvetés változtatását kéri az országtól, ezzel azt várja: „mondjunk le függetlenségünkről”, és „szorítsuk meg a magyar népet”. Vona Gábor, hangsúlyozva, hogy nem az Orbán-kormányt védi, azt üzente Európának: „sem a függetlenségünkből, sem a hazánkból, sem a földünkből többet nektek nem adunk”.

A Jobbik elnöke képmutatónak nevezte az Európai Bizottság elnökét, és megkérdezte: Barroso miért nem írt levelet akkor, „amikor az országot rablók privatizáció útján széthordták”, amikor „a bankjaik devizahitel csapdába kergették az embereket” vagy amikor „kiderült, hogy az egyik miniszterelnökünk pufajkás, a másik D-209-es, a harmadik pedig komplett idióta”. „Gyarmat lettünk” – mondta Szegedi Csanád EP-képviselő. Szerinte „Magyarországot megszállták” a rendszerváltó elit segítségével, amely jelenleg is a parlamentben ül, a patkó mindkét oldalán. Szegedi szerint az EU és az IMF megfojtani akarják az országot. A szónokok szerint az utcát vissza kell vennie a Jobbiknak azoktól, akik az utóbbi időben méltatlanul demonstrálnak ott. Az ellenzéki tüntetésekre utalva Vona Gábor kijelentette: „a legközelebbi tüntetésükön ott leszünk mi is”.

A rendezvény végén Novák Előd, a Jobbik alelnöke a színpadra szólította Murányi Leventét, akit 56-os szabadságharcosként mutatott be. A két férfi együtt gyújtotta meg és égette el az Európai Unió zászlaját, amelyet közben öngyújtóba való benzinnel locsoltak.

Összesen 535 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát erre nagyon kíváncsi vagyok, az EU miként reagál!
Nem tudom, hogy az EU zászlót égették-e már, hol és miért?!

A görögök már igen, sőt ők még németet is égettek:D

Sztem ez a performansz nagyon felesleges volt, és igen káros hatásai lesznek.

ha én is olyan primitív lennék, mint a jobbikosok, akkor ilyenkor tiltakoznék, hogy ezek a hazaárulók meggyalázták hazánk, európa jelképét.

nekem is. meg európa. meg a föld.

Ez a Jobbikos performansz lehet egy kicsit durvára sikeredett, de legalább Olli Rehn Úr + a többi bürokrata az EP-ben is kap egy egyértelmű üzenetet Magyaroszágról.

Amely ilyen egyszerűen hangzik:

Szálljatok le rólunk és ne basztassatok mert még nagyobb gond lesz!

Uff

az én vagyonomhoz ugyan hozzá nem nyúlt európa. orbán próbálkozik azt elvenni tőlem, és oda is adnék annyit, amennyi jogos, de ne már az én pénzemen finanszírozza a saját baklövéseit.
ruszkik felől ne aggódj, mert oda tartunk épp..

az a helyzet, hogy orbán támadta meg európát, nem nagyon tűnik jogosnak visítozni, amikor az visszatámad.
kérdéses témakörökben én az eu-val értek egyet, emiatt sem nagyon zavar, hogy kiáll a jogaimért. ugyanis vannak nekem uniós alapjogaim, amit a kormány nem igazán tisztel (pl. a magántulajdonhoz való jog a magyar alkotmány szerint nem alapjog).

az nem zsarolás, hogy amikor hitelre és hitelességre van szüksége az országnak, azt feltételekhez szabják. ezek játékszabályok, amelyeket orbán nem akar figyelembe venni. ezzel viszont senkinek nem árt annyit, mint az országnak.

miért hisszük azt, hogy a fidesz érti jól a demokráciát, az összes többi nyugati ország pedig rosszul?

a millások kifáradtak, az MSZP és a DK súlytalan,az LMP léket kapott, a Jobbik erősödik...

ma ugye kiderült, hogy spontán leminősítéscunami söpört végig az únióban

sehol sem látszik igazán az az erő ami lemossa majd a libással a Fideszt a választásokon

hillári, mi a következő lépés?

tegyük fel egyenlő partnerek lesznek a parlamenti patkóban a következő választás után a Jobbik és a Fidesz...

nem fogják tudni akkor sem radikalizálni az országot mert éppen hogy a mostani 2/3-os törvények és az új alkotmány fog megvédeni ettől mindenkit

teccikérteni?
nem olyan rossz ez

Orbán is hazaküldte az oroszokat Nagy Imre újratemetésén.
Akkor is minden újságíró és politikus tiltakozott.
Kicsit később az oroszok hazamentek.
Oszt jónapot!

Zéró hatás?:D
Egy komcsi az EB elnöke.
http://www.youtube.com/watch?v..

Ezek a kis zászlóégetők lepkefingok a komcsi nagykutyákhoz képest.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés