Adjunk esélyt Schmitt Pálnak, az embernek!

2012. január 13. 11:44

Nuszbaum Tibor
Fent és Lent
Ikonja lett annak az új embertípusnak, aki minden morális elképzelés nélkül szolgálja ki a hatalmat.

„Talán ő az utolsó reneszánsz ember, aki mindenhez ért. A nagy kérdés az, hogy tényleg mindenhez ért-e, vagy csak állandóan a tűz körül sertepertél. Olimpiai bajnok vívó, ezt tiszteljük, viszont nézzük Schmitt Pált, a köztársasági elnököt. Az ítélet sajnos megkérdőjelezhetetlen és egyértelmű: megalázta az elnöki intézmény méltóságát, elvtelen módon szolgálja ki a hatalmat, önálló gondolatai nincsenek.

A tragédia az egész plágiumos botrányban pedig az, hogy eljutottunk odáig, fel sem merülhet, hogy Schmitt Pált alkalmatlansága miatt lehessen eltávolítani pozíciójából, lemondatására csak ilyen botránnyal van esély, nem a nemlétező teljesítménye miatt. És az is egyértelmű, hogy akár ellopta a bolgár professzortól az írását, akár nem, neki kell kezdeményeznie az ügy tisztázását.

Ez egy esély is neki, hiszen ikonja lett annak az új embertípusnak, aki minden morális elképzelés nélkül szolgálja ki a hatalmat, a megbízóit, és akiket százával ültetett be a Fidesz kulcspozicíókba. Az ő döntése, hogy első megszólalásában vállalja, sőt kéri a vizsgálatot, hiszen amennyiben becsületesen írta disszertációját, akkor félnivalója nincs. Erkölcsileg is megerősödik. Ha viszont nem akar foglalkozni az üggyel, az a saját hitelességét tekintve egyértelműen karakter-öngyilkosság, és ami igazán sajnálatos, növeli abszurdisztán-együtthatónkat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na erről beszéltem egy másik topicban, hogy rászálnak és paszirozzák a szart és turboznak aljas sumák szövegekkel és sejtésekkel.

Ebben az a szar, hogy nyilvánvalóan átvett dolgokat és nyilvánvalóan inkorrektül idézte. Ha megszólalna, ennek a példáin csámcsogna a sajtó.

A kérdés a mérték. Erről viszont egy független testület dönthet, az, amelyik korábban átengedte a doktoriját.

Szóval én az egyetemi testület sürgős állásfoglalását várnám.

Hozzáteszem, Kertész, aki megszólalt, nem őt védte meg: azt nem mondta, hogy nem volt plágium, csak annyit, hogy a szöveg, amit ő olvasott, érdekes volt.

Emlékeztek, hogy Orbán tokaji szöllöket hogy turbozták fel fokozatosan, és torzult el az egész. Már parlamenti vizsálóbizottságig ment, ami már a lakása négyzetméteréről szólt. Helikoptert is bevetettek.

A hiba az volt, hogy Orbán az első sejtegetéseknél nem csapott vissza és stopolta volna az egész sajtóhisztériát, ami tokajból, majd a feleségén keresztül rozsák háboruján át a házáig terjedt.

Itt most ne sumákoljon senki. S.P. gyorsan tisztázza magát, korrekten, tényszerűen, ha tudja. Ha nem, akkor illő alázattal kérjen bocsánatot (ne a "ballibektől", hanem a NEMZETTŐL, melynek egységét most épp hogy nem "megtestesíti", hanem pont megosztja)
Mondjon le. Mentse meg az arcát. Ez a szélsőséges érzelmeiről híres nép azonnal megbocsát neki és áldozatként fog rá tekinteni. Ő meg élhet nyugodtan, kiváló javadalmazással valami budai luxusvillában.
És ennyi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés