Ügyészség: Korlátozták a személyi szabadságot az LMP-sek

2012. január 8. 9:56
Az illetékes kerületi ügyészség szerint a személyi szabadság korlátozását jelenti, hogy a december 23-i blokád során az LMP-s képviselők nem engedtek szabadon távozni két személyautót – írja a hvg.hu.

Az V. és XIII. kerületi ügyészség december 29-én levélben utasította el az LMP-sek gyanúsítás elleni panaszát a december 23-i blokáddal kapcsolatban. Az ügyészek szerint azért valósult meg a személyi szabadság megsértése tényállás, mert a személyi szabadságtól való megfosztás alatt kell érteni a szabad mozgásban való korlátozást is. Mivel a képviselők az autók elé álltak, ezzel megvalósították a bűncselekményt. Azt viszont nem tudták megállapítani, hogy kiket akadályoztak, de azt igen, hogy legalább két autót feltartottak – áll a levélben a hvg.hu szerint.

Karácsony Gergely LMP-s képviselő szerint felháborító a kerületi ügyészség magyarázata. A közlekedés korlátozásával szerinte csupán szabálysértést követtek el, ráadásul a parlamenti őrség később egy másik ponton biztosította a gépkocsik szabad kihajtását.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ügyészség eszerint az igazi kommunésta gyakorlatot folytatja és politikai célok mentén ürügyet keres eljárás lefolytatására (az ugyanis nyilvánvaló, hogy azzal, hogy valakinek az autója elé állsz, nem korlátozod a személyes szabadságát, hiszen lükvercbe kapcsolhat, parkolhat, gyalogolhat stb)

Undoritó.

én dupla lábbal "jutalmaznám" azt az idiótát aki megpróbálna megakadályozni abban, hogy beérjek időben a munkahelyemre vagy hogy meló után minél előbb a családomhoz érjek

remélem nincs több kérdés

csak tudnám h miért nem kerül soha egy LMPs elnyomott sem az utamban ebben a hatlamas diktatúrában...

Egyáltalán nem :o) Úgy tesztek, mintha egy tv. szöveg elvonatkotatva a konkrét esettől alkalmazható lenne. Egy példa: talán az, ha valakit megakadályozok abban, hogy ki és beálljon az én parkolómba, az talán a személyes szabadság korlátozása? Ugye hogy nem. Nade miért nem?

Amit tesztek, az a Parlament után az ügyészség lejáratása. Igy lesz egy országból banánköztársaság. Amikor az emberek láthatják, hogy semmit sem szégyell a mindenkori hatalom, akkor ők sem tartanak be semmilyen szabályt. Mert minek?

nézd, ha én dolgozni megyek engem ne akadályozzon senki

a munkámért kapom a fizetésem
ebből tartom el a családom és adózom

Válaszok:
jag3 | 2012. január 8. 14:32

és ki akadályozott abban, hogy a munkahelyedre menj?

Persze. Mind az. Tavaly médiajogra specializálódtak, aztán átmentek alkotmányjogászba, most büntetőznek.
Multidiszcilpináris specialisták.

Jaj. multidiszciplináris lesz az. :)

Ez persze nem jogi kérdés. Hanem politikai és társadalmi.

Ha János személyes szabadságában korlátozza Pált, az jogi kérdés.

Ha Viktor ráuszitja Andrásra az ügyészséget, egy tiltakozás kapcsán, az politikai.

El kellett volna utni oket a gecibe.

Itt? Ahol már az is demagóg aki annyit kérdez hogy miért?

Ez egy 3 évi szabadságtól való megfosztással sújtható bűncselekmény; mulatságos belegondolni, hogy a vékony LMP-s leánykák képesek voltak egy ilyen veszélyes cselekedre...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés