Felmentő ítélet a kuruc.info-perben

2011. november 7. 12:06

A másodfokú bíróság sem látta bizonyítottnak, hogy 2006 őszén M. Balázs lett volna a kuruc.info főszerkesztője, így jogerősen felmentették a vád alól - írja a NOL.

A 2006 őszi zavargások után a kuruc.infóra felkerült négy fővárosi bíró és egy ügyész több személyes adata: lakcímük, mobiltelefonszámuk, egyiküknek a fényképe is. Ennek következtében ismeretlenek többször zaklatták és megfenyegették őket. Emellett a zavargásokban részt vevőkkel szemben eljáró bírákat és ügyészeket több cikkben is hazaárulóknak, vérbíráknak titulálták.

A Fővárosi Főügyészség szerint M. Balázs a kérdéses időszakban a kuruc.info főszerkesztője volt, így büntetőjogi felelősség terheli személyes adattal való visszaélés, valamint nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt. A vádlott elfogultsági indítványára az ügyet előbb a Székesfehérvári Városi Bíróságon, majd a fellebbezést követően a Fejér Megyei Bíróságon tárgyalták. A napokban meghozott másodfokú ítélet helybenhagyta az elsőfokú döntést, azaz bizonyítottság hiányában M. Balázst felmentették a vádak alól. Az ítélet szerint az eljárás során az ügyészség nem tudta bizonyítania az álláspontját - számol be az ügyről a NOL.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/28374