Megnyerte a bizalmi szavazást Papandreu

2011. november 5. 8:05
A 300 fős országgyűlésben 153-an támogatták a görög miniszterelnököt, míg 144-en szavaztak ellene. Nem került veszélye a nemzetközi mentőhitel esedékes részletének átutalása, amelynek elmaradása azonnali államcsőddel fenyegetett volna.

Megnyerte a parlamenti bizalmi szavazást péntek éjjel Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök. A 300 fős országgyűlésben 153-an támogatták, 144-en szavaztak ellene, így egyelőre nem kell új választásokat kiírni, nem kerül veszélybe a nemzetközi mentőhitel hamarosan esedékes nyolcmilliárd eurós részletének átutalása, melynek esetleges elmaradása szinte azonnali államcsőddel fenyegetett volna.

A végül nemzetközi nyomásra a népszavazástól elálló Papandreu nemzeti egységkormány megalakítását tűzte ki célul, kisebb pártok bevonásával akár 180 fős parlamenti többséget is szerezhet. A legnagyobb ellenzéki párt, az Új Demokrácia elutasította a kezdeményezést. A görög miniszterelnök lemondásáról szóló értesülések szerint a jelenlegi pénzügyminiszter, Evangelosz Venizelosz lenne az új miniszterelnök.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A drámából komédia lett.

Amikor Gyurcsány hatalmon volt, a görögöknél az Új Demokrácia párt volt kormányon :o) a saját érvelésed itt fordul ellened.

Viszont igaz ami igaz: Görögország Magyarország _karikatúrája_ abban az értelemben, hogy a probléma ott is egy és ugyanaz, csak duplán mint nálunk (hála kinek is? Horn Gyuszinak az utolsó -és egyetlen- normális magyar miniszterelnöknek :o)

- autoriter (diktatúra) kormányzat vége
- állami kiadások megmaradtak
- szabadpiac lerombolja ami belső ipar volt
- KKV: az állam határvidékein kószáló adócsaló banda
- egymást ekéző, gyűlölő, de semmire sem jó váltópártok

ami együtt a megmaradt állami szektor fenntarthatatlan súlyát eredményezi. Az egésznek köze sincs mindahoz az epehányáshoz, ami jobboldalról jön, persze ezt kedves árokásó egymást ásóval gyepülő barátaim felismerni képtelenek vagytok.

El vagyok képedve. Hogy sokan nem fogják fel Görögországgal kapcsolatban, hogy mi is történik, és hogy mibe kényszeríti bele az únió Görögországot.

Akkor hát egy példával felvázolom.

Képzeljék el, hogy Magyarország kölcsönt kapott volna valamelyik gazdak amerikai magánembertől, egy üzletembertől, mondjuk Warren Buffett-ől, és MO ezt nem tudná időben törleszteni. És ebbe a két fél közti viszonyba belépne az amerikai kormány. Kényszerítené Magyarországot, hogy fogadjon el tőle egy mentőcsomagot, melyből adóssága egy részét oda tudná adni Warren Buffett-nek. Ezért cserébe az amerikai kormány nem kérne semmi mást, csak annyit, hogy MO adja fel saját szuverenitását, és olyan politikát folytasson, mely az amerikai érdekeket szolgálná.

Az, hogy a görögök hülyeséget csináltak, az egy dolog. De az, amit az únió művel a görögökkel, az megint egy másik dolog. Érdekes, hogy senki nem veszi észre, hogy manapság most éppen görögországból egy francia-német gyarmatot csinálnak egy bábkormánnyal az élén. És ennek költségeit a többi úniós ország is kénytelen fedezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés