Rászálltak a hajléktalanokra a józsefvárosi rendőrök

2011. október 5. 16:20
A népszavazás óta rászállt a józsefvárosi hajléktalanokra a kerületi rendőrség. Nincs olyan otthontalan, akit ne vittek volna már be. Van, akit már többször is előállítottak.

Rászálltak a rendőrök a hajléktalanokra a VIII. kerületben. Az Origo által megkérdezett összes hajléktalant előállították már, van, akit többször is. Volt, akit megbilincseltek, és úgy vitték be. Mindegyiküket azért, mert megsértették a „közterület életvitelszerű lakhatás céljára használásának” tilalmát. Erről szabálysértési papírt kapnak, majd elengedik őket. Többen azt mondták, hogy azt tanácsolták neki, hogy menjenek át a szomszédos kerületekbe, mert ott nem piszkálják őket.

Az intézkedéssorozat a VIII. kerület közrendvédelmi akciójának része, amely a kerületben tartott szeptember 25-ei helyi népszavazást követi. Ezen a városvezetés kezdeményezésére azt kérdezték a kerületiektől, hogy maradjon-e hatályban a kerület kukázást tiltó rendelete, és tiltsák-e meg a közterületen történő életvitelszerű lakhatást. A szavazás érvénytelen lett, mert csak a választók 16 százaléka ment el szavazni. Az ő nagyrészük viszont a fenti kérdésekben a tiltás mellett voksolt. Kocsis Máté polgármester ezt a kerület többségének véleményeként értelmezte.

A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédelmi szervezet a rendőri akció célja a hajléktalanok kiszorítása a kerületből. Az Origo kereste a helyi rendőrséget az ügyben, akik a BRFK-hoz irányították az oldalt. A BRFK egyelőre nem válaszolt az Origo kérdéseire, mint ahogy a józsefvárosi önkormányzat sem.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az bájos, hogy azt tudják csak tanácsolni, hogy menjenek át más kerületbe..

ez akkor már valódi karate?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés