Támogatást kapott az LMP népszavazása

2011. szeptember 26. 13:34
Egyhangúlag támogatja az LMP-frakció népszavazási kezdeményezést a Fővárosi Közgyűlés jogi bizottsága. Az ellenzéki párt a Budapesti Önkormányzati Szövetség (BÖSZ) terve miatt kezdeményezett népszavazást, miszerint 2014-től automatikusan a Fővárosi Közgyűlés tagjai lennének a kerületi polgármesterek, és a közgyűlés tagjai maguk közül választanák ki a főpolgármestert.

Egyhangúlag támogatta Kaltenbach Jenő LMP-frakcióvezető népszavazási kezdeményezésről szóló javaslatát a Fővárosi Közgyűlés jogi bizottsága hétfőn. Az ellenzéki párt a Budapesti Önkormányzati Szövetség (BÖSZ) terve miatt kezdeményezett népszavazást, miszerint 2014-től automatikusan a Fővárosi Közgyűlés tagjai lennének a kerületi polgármesterek, és a közgyűlés tagjai maguk közül választanák ki a főpolgármestert.

Karácsony Gergely LMP-s országgyűlési képviselő - az önkormányzati szervezet nevére utalva - „böszmeségnek” nevezte a tervezetet, majd közölte, álláspontjuk szerint a tervezett változtatás olyan mértékű beavatkozást jelentene a demokratikus önkormányzati rendszerbe, amelyről feltétlenül ki kell kérni az érintettek véleményét.

A jelenlegi rendszer szerint a budapestiek a főpolgármestert közvetlenül, míg a képviselőket pártlistákon választhatják meg.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés