Családjával vágott vissza Schiffernek Lázár

2011. szeptember 26. 21:49
Személyeskedésbe csapott át a jövedékiadó-emeléséről szóló záróvita, amikor Schiffer András a söripar esetleges lobbijáról beszélt felszólalásában, amit Lázár János visszautasított. Az LMP-s politikus szerint Lázár bolsevik típusú érvelést alkalmaz, mire válaszul a fideszes politikus Schiffer felmenőivel vágott vissza. A törvényt végül elfogadta a parlament.

Személyeskedő szópárbajba csapott át Lázár János és Schiffer András között a jövedékiadó-emelésről szóló záróvita. Mindhárom ellenzéki frakció azt kifogásolta, hogy a kormányoldal végszavazás előtti módosítókkal akarja átírni a már megtárgyalt előterjesztést. Schiffer András szerint például az egyik indítvány esetében felmerül, hogy azt a „söripari lobbi mondta tollba”. Lázár János visszautasította, hogy lobbiérdekek képviseletével vádolják a kormányoldalt.

A vita azután mérgesedett el, hogy Schiffer azt mondta: nem lepi meg, hogy Lázár a vitában „továbbra is azt a bolsevik típusú érvelést alkalmazza, hogy mindenki, aki vele ért egyet, a világos oldalon áll, mindenki, aki a másik oldalon van, az a sötét oldal”. Schiffer szerint ez kezd unalmassá válni és jó lenne, ha lejönnének erről a gondolkodásról és arra figyelnének, ami egy-egy kritikai észrevételben elhangzik. Lázár erre úgy reagált: „Ebben a teremben olyan emberek ülnek - még a szocialisták között is -, akiknek nincsenek ilyen tapasztalatai. Ön az egyetlen, aki tapasztalatokkal rendelkezik a bolsevik mentalitást illetően, családi alapon, úgyhogy azt kérem, hogy ezt hagyja abba” - fogalmazott.

Schiffer szerint Lázárnak ezzel „sikerült újabb erkölcsi mélységeket elérnie, és nyilván ez a folyamat folytatódni fog”. Hozzátette: eddig a Fidesz volt okkal felháborodva, amikor mások arról beszéltek, a kormánypárti politikusok szülei mit csináltak az előző rendszerben. Mint mondta, ezt ő is alávalónak tartja, most viszont Lázár is ezzel „az aljas módszerrel” élt. „Az a helyzet, hogy nekem a felmenőim nem bolsevikok voltak, a bolsevikok őket bezárták börtönbe 1950-ben” - jegyezte meg az LMP frakcióvezetője. Hozzátette: az LMP az egyetlen frakció, amelyben nem ülnek olyanok, aki az állampártnak is tagjai voltak.

Lázár szerint az ellenzék képviseli a lobbiérdekeket?

Az LMP-s politikus ezután újból rákérdezett a söripari lobbira, amelyet Lázár újfent visszautasított. A Fidesz frakcióvezetője a hasonló viták elkerülése érdekében arra kérte Schiffert, hogy az ne vádolja bolsevizmussal a kormánypárti frakciót. Lázár emellett leszögezte, a javaslat minden pontja adóemelést jelent, így érthetetlen lobbiérdekek érvényesülésére hivatkozni. Megjegyezte viszont, hogy szerint az ellenzéki pártok formai kifogásokkal akarják elérni, hogy „ma ne döntsünk erről, nyilvánvalóan a szerencsejáték-, dohány- és alkohol-lobbi érdekében”.

A parlament végül a fideszes módosítók jóváhagyása után 244 igen, és 85 nem szavazat mellett elfogadta a jövedéki adók emeléséről szóló előterjesztést. Így november 1-jétől 13 forinttal, 110 forintra emelkedik a gázolaj jövedéki adója, emellett nő a szeszesitaloké, valamint a dohánytermékeké is. Öt-, illetve hatszorosára emelkedik a pénznyerő játékautomaták tételes adója, és január 1-jétől megadóztatják az online szerencsejátékot is.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én figyelem a parlamenti közvetitést szokszor az esti órákban is.
Ma is néztem az egész cirkuszt, ami órákig tartott, mivel egy szinte egy egymondatos modosítás ürügyén jőtt a szokásos az LMP és a jobbik már tonyát-baranyát is belekavarta a modosító ürügyén, és szinte egymást überelve mocskolták a fidesz-kdnp-t s főleg Lázárt mivel Ő nyújtotta be.

Teljesen feleslegesen érdemi hozzászólás helyett feleslegesen fárasztották a képviselőket.

Schiffer különben valóban olyan retorikát enged meg magának, mint Torgyi annak ídején, csak anyiban más, hogy püchendien kioktató és személyében sérti, hol Orbánt, hol éppen azt aki a látószögében van, nem beszélve, hogy a frakcióra monja ki a verdiktet.

Lázár egyszerüen le akarta állítani közel egyórás mantra után az ellenzéket, és visszaterelni őket a témához.

Na ekkor volt az, hogy Schiffer ujabb proviára beszólt egyet.

Schiffer politikai sikertortenete ott kezdodott, hogy az amerikai nagykovet naluk dekkolt a valasztasok idejen. Ebbol lett is botrany. Aztan jott a gyongyospatai beavatkozas, amely megpecsetelte a "mas" szot az LMP neveben es Cohn-Bendit dedelgetese tette ra a pontot az "i"-re.

A frusztracio naprol napra novekszik es egyre eroszakosabb es szemelyeskedobb a kormany elleni tamadas. Persze az LMP is hallatni akarja a hangjat es nem konnyu ott ahol az MSZP media hatalom es a Jobbik uvoltozo emberei mindig jelen vannak.

Az LMP az atlagember szamara nem mas mint az SZDSZ ujraszervezese es ez nem jo jel a kovetkezo valasztasokra nezve. Ezt latjak a part tamogatoi is. Egyet pont Gyongyospatarol mentettek ki legutobb.

Igen, Schiffer ugyved es nem akarom bantani a kategoriat, de nagyitoval kell keresni a keresztenyeket koztuk. Egyszeruen be sem kerulhettek az egyetemre a fiatal keresztenyek.

Amugy Schiffer volt Orban ugyvedje es szerintem valamilyen szemelyes ellentet is ott lapul a hatterben. Sertodottseg.

Ha valaki azt mondja, hogy bolsevik stilusban ervel valaki, az azt jelenti, hogy bolseviknek tartja es Schiffertol lebolsevikozva lenni tenyleg komoly sertes.

Aki adja a pofont az legyen kesz kapni is. Az allas 1:1.

Halkan megjegyzem hogy a "bolsevik" az nem valami szitkoszo, egyszeruen annyit jelent hogy "tobbsegi", es a bolsinsztvo (tobbseg) szobol ered.
Volt egy kongresszus ahol a leninistak tobbsegbe kerultek egy szavazason (amugy elotte sose meg utana se meg egy jo darabig) es akkor magukra aggattak a tobbsegi jelzot, mert az olyan elegans.
Ennyi.

Szoval elegansabb lett volna azzal visszavagni hogy egen, ketharmados bolsinsztvo-ban vagyunk, megertem a mensevik frakcio kisebbsegi komplexusat, de ezt a valasztokkal lesz szives megbeszelni ha mar nem erti egy szo jelenteset.

Ez nagyon nem volt szép.

Jó ez a fotó, látszik rajta, Lázár itt az alfahím.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés