9/11: Soha ne felejtsük!

2011. szeptember 11. 10:03

Mesterházy Attila
MSZP.hu
A Magyar Szocialista Párt a gyászoló amerikaiakkal szolidaritást vállal és vár ma el minden magyar állampolgártól.

„A terrorcselekmény nemcsak egyéni tragédiákról szólt: az al-Kaida ezen a napon az egész nyugati civilizáció ellen intézett támadást. Szeptember 11-e nem a muzulmán világ és Amerika csatája volt, hanem egy szélsőséges terrorszervezet támadása a nyugati kultúra ellen.


Ezért soha nem felejthetjük el 2001. szeptember 11-ét!

Az emlékezés mellett a tanulságokat is le kell vonni. Értve ezen nemcsak a biztonsági intézkedéseket, az elővigyázatosságot és a terror elleni háborúk tanulságait, hanem azt is, hogy a kultúrák közötti harmonikus együttélés, a szélsőségek megfékezése a békés jövő záloga. Hogy az erőszak ellenszere a tolerancia, a másik és mások elfogadása.

A NATO, majd később az Európai Unió tagjaként Magyarország is csatlakozott az Egyesült Államok terror elleni elkötelezett küzdelméhez. Számos politikai és katonai szakértő, a közélet jeles személyiségei már e küzdelem kezdetén hangsúlyozták: elhúzódó harcra van kilátás, kitartásra és elszántságra van szükség a szélsőséges erőkkel szembeni győzelemhez.

A küzdelem azonban máig nem ért véget. Hazánk továbbra is becsülettel kiveszi a részét az iraki és afganisztáni demokratikus átalakulást elősegítő katonai, politikai és gazdasági szerepvállalás hosszú távú feladatainak sorából. Magyarország érdeke is egy biztonságosabb, demokratikusabb, kiszámíthatóbb világ létrejötte.

Az MSZP létrejötte óta küzd azért, hogy Európa és a nyugati civilizáció részeként Magyarország nyitott, szélsőségektől mentes, befogadó kultúrává váljon, ahol a társadalmi különbségek folyamatosan csökkennek, az ideológiai különbségek pedig csak vitákhoz, de nem erőszakhoz vezetnek.

Tíz évvel ezelőtt Magyarország egyik legfontosabb szövetségesének a társadalmi békéjét dúlták fel a terroristák. A tíz évvel ezelőtti események mélyen beleégtek az amerikaiak emlékezetébe, családok ezrei gyászolnak ma is. A Magyar Szocialista Párt a gyászoló amerikaiakkal szolidaritást vállal és vár ma el minden magyar állampolgártól.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az biztos hogy 9/11-el nagyon jól jártak egyes érdekeltségek.

Negyvenöt óta semmi se változott!
Azóta mondjátok, kit kell sajnálni, siratni, de soha a mieinket!

Nem felejtjük 2004. december 5-ét, te fasz!

Ki lájkolta ezt a hüjjét?

Én pedig elvárnám a szociktól, hogy a magyarokkal vállaljanak együttérzést.
Mivel ilyen nem volt, nincs, gondolom, hogy nem is lesz. Úgyhogy ameddig ez a banda a magyar "baloldal", ne várjon el tőlem semmit, és én sem várok el tőlük semmit.

Mesterházy: az ÁVÓ áldozatainak gyászolóival, a recski áldozatok hozzátartozóival, vagy a Hajdú-Bét ügy áldozatainak gyászolóival is vállalsz szolidaritást? Oszt mikor?

Járulékos veszteség, de legalább jó irányba halad a terrorizmus elleni harc, vagy nem?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés