Az állam átvállalja a MÁV és a BKV adósságát

2011. augusztus 4. 18:21
Az állam átvállalja a MÁV és a BKV 300, illetve 78 milliárd forintos adósságállományát. A pontos ütemezést és elveket a nemzetgazdasági és a nemzeti fejlesztési miniszter fogja kidolgozni. A kormány döntött a PPP-beruházások felülvizsgálatáról, államosításáról is.

 A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányrendeletből kiderül: az állam átvállalja a MÁV 300 milliárdos a BKV 78 milliárd forintnyi adósságállományát. A kormány egyúttal elrendeli a PPP-beruházások felülvizsgálatát is. 

A MÁV Zrt. és a MÁV Trakció Zrt., valamint a BKV Zrt. hitelviszonyon alapuló adóssága átvállalásának elveit, tartalmát és ütemezését a nemzetgazdasági és nemzeti fejlesztési miniszternek kell kidolgoznia. A rendelet egy megkötést tartalmaz: az átvállalás a fent jelzett összeghatárokig terjedhet.

A felülvizsgálat keretében még 2011-ben állami tulajdonba kell kerülnie a PPP-projekteknek 200 milliárd forintos összeghatárig. A nemzeti fejlesztési miniszternek szeptember 30-ig kell javaslatot tennie az állami tulajdonba kerülő beruházásokra. Ehhez ki kell dolgoznia a kiválasztáshoz szükséges gazdasági-pénzügyi és ágazati-szakmai szempontokat - olvasható a Magyar Közlönyben.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ami a MÁVot illeti, azt még megértem valahol, végülis országos dolog. De az pofátlanság hogy már megint MINDEN adófizető pénze bánja Budapest disznóságait.

Verjék le Demszkyn. Meg fizesse ki a főváros a saját adójából. Több adója megy el egy győri lakosnak a budapesti tömegközlekedésre mint a sajátjára... ez NEM országos ügy. Esztergomot például hagyták csődbe menni, tömegközlekedés leállt, nem fizetik ki állami zsebből. Akkor mire fel ez a részrehajlás Pesttel szemben?

A segítség csak abban az esetben elfogadható, ha utána racionalizálják a MÁV működését.

A legjobban az nehezíti meg a helyzetet, hogy a fidesz minden vonalbezárást vidék ellenes merényletként kommunikált.

Budapest adózik is annyit, mint az ország többi része összesen.

A kettőt nem érdemes egy lapon említeni, a Mercedes meg az Audi munkahelyeket teremt, adózik, amit meg mezőgazdaságra költünk, vagy úgy általában a vidékre kidobott pénz.

A rail cargo is veszteséges, nagy hiba lenne egy fillért is adni egy veszteséges vállalatért.

http://hvg.hu/gazdasag/2011022..

"Elég hézagos nálunk a beruházások térképe, pocsék az infrastruktúra, kevés helyen vannak."

Amikor a szocialista kormányok autópályákat építettek növelve ezzel a vidék versenyképességét akkor az volt a baj.

Lehetett volna hatékonyabban is felhasználni a pénzeket, de még így is nagyságrendekkel jobb mint a fidesz vasútfelújítása 160 milliárdért.

"több híd- és útépítő ismerőssel rendelkezem, akik könnybelábadt szemmel irigyelték azokat, akik ezeket az autópálya-tendereket nyerték, "

Most rajtuk a sor.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés