Go Strabi, Go

2011. augusztus 3. 9:38

Tóta W. Árpád
w
A Strabag mintegy közzéteszi, hogy ő itt egy bizonyos összeget átutalt a Fidesznek.

„Hídépítés, útépítés, toronyszerkezetek. Jól látható ebből, hogy a Magyar Nemzet olvasóközönsége bár szerény méretű, de átlagon felüli jövedelmű döntéshozókból áll, akik viszonylag gyakran vásárolnak hidat vagy toronyszerkezetet. Szegény Strabagnak a sietség miatt csak az maradt, hogy még egyszer odaszóljanak: vegyétek nagyobbra azt a kurva bannert! Egészen nagyszabású versenyfutás indult az MNO olvasótáboráért. Örömteli ez, a szabad piac látványos tűzijátéka. Győzzön a jobbik! Vajon a Strabag szikár jelszavai, vagy a Közgép remek fotói bizonyulnak meggyőzőbbnek? Egy Coca-Pepsi, Meki-Burgerking, RTL-TV2 versenyhez hasonló nemes küzdelem bontakozik ki a szemünk előtt, és mint ilyenkor általában, most is az benne a szép, hogy én, a fogyasztó dönthetek. Odakattintok, végigolvasom a cégtörténetet és a referenciákat, aztán kitalálom, hogy melyiktől veszek hidat. Amelyik nem tetszik, attól egy méter hidat se veszek, de még egy talpfát se. Én speciel a Magyar Nemzettől se vennék reklámfelületet, de ez nyilván azért van, mert nem tudom, amit a Strabag tud.
 
Lehet más a politika, valóban lehet. Senki se gondolta volna, hogy pont így, de ez tényleg más. Igen, ez egy másik rendszer. Ez már nem az, amelyben rosszarcú álbrókerek és taxisok vitték nejlonzacskóban meg nokiásdobozban a fekete pénzt, adták tovább a pártkasszába, olykor lebuktak, börtönbe kerültek, megszégyenültek. Nem, itt a szemünk láttára, mondhatni transzparensen folyik az ügylet, már-már közbeszerzés ez, a pénz útja követhető. A Strabag mintegy közzéteszi, hogy ő itt egy bizonyos összeget átutalt a Fidesznek.
 
Lehet, hogy ez a módja. Esetleg megfontolandó, hogy legyen valami lottóhúzás-szerű heti tévéműsor, ahol a szerencsés nagyvállalat igazgatója átad egy zsák pénzt a miniszterelnöknek, megpuszilják egymást, aztán bejelentik, mit nyert a cég. Vagy viselhetne Schmitt Pál strabagos melegítőt. Lehet, hogy ezzel a magyaroknak igazából az égvilágon semmi bajuk nincsen, természetesnek tartják, nem is tekintik bűnnek. De ez azért nem biztos. Úgy rémlik, hogy erre nem adtak felhatalmazást.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De téged tévedhetetlenül lehet olvasás nélkül is diszlájkolni, annyira következetes ökör vagy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés