Orbán Viktor, a Kárpátok Géniusza

2011. július 25. 9:20

Kiss Ádám
Hírszerző
Inkább a hanyatló Nyugathoz szeretnénk tartozni, „régi reflexek” ide, vagy oda. Akinek meg nem tetszik, tolasson vissza Levédiába.

„»A Kárpátok Géniusza titulus már 20 éve megüresedett, épp itt az ideje, hogy átvegye valaki« – kommentálta a Mandiner egyik olvasója Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét, és hát igen. Talált. Aki hallotta a beszédet, a harc állandó emlegetésével, a hanyatló Nyugattal, Magyarország kényszerlakhelyével, a minket másoló világgal, és a Nyugat romjain felemelkedő közép-európai koalíció kovácsolásának víziójával, az pontosan ugyanezt érezhette: miniszterelnökünk megpályázta a Kárpátok Géniusza címet. (...)

A Nyugatot Spengler óta csak temetik, temetik, de csak nem akar megdögleni. Mi pedig a magunk részéről, ha a jóléti társadalom gondolatának felülvizsgálatával egyet is értünk, továbbra is inkább a hanyatló Nyugathoz szeretnénk tartozni, »régi reflexek« ide, vagy oda. Akinek meg nem tetszik, tolasson vissza Levédiába.  

Abban megint csak igaza van Török Gábornak, hogy az Orbán-szöveg és az ellene való ágálás részben hitvita – Orbán nem hisz a Nyugatban, mi nem hiszünk a nyugatellenes hablatyban - de majd az idő fogja eldönteni, hogy kinek volt igaza.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Kárpátok géniusza cím már a Gyurcsányé. Valami újat kellene kitalálni.

Kedves Topo barátom!

Ez elég gyengére sikeredett. Igyál még egy kávét. Ez inkább next-hez passzolna.

Kisfiú!
Mi a fészkes fenét is írtál?! Tulajdonképpen semmit.
A stílusod, olyan diszkóba való, az értékrendeddel együtt.
Értelek én, te a mának élsz és a kis satnya eszeddel három hétnél tovább tuti, hogy nem látsz.
Orbán, nem a máról, hanem a holnapról beszél kiskoma.
Nem, mi nem Levédiába ácsingózunk, kismajom, hanem egyre világosabban látjuk, hogy a nyugati jóléti tobzódás hova vezet.
Kisbarátom, te kommunikálj a diszkós haverjaiddal, ott bizonyára van fogadókészség erre a Kárpátok Géniusza-féle nagyon lapos kiszólásra.
De számíthatsz rá, hogy ha a haverjaidat józan állapotban találod, nem biztos, hogy veled értenek egyet.

Mar olyan regota futunk a nyugatnak hivott vonat utan, ami nem akar felvenni, hogy talan jobb lenne megnezni, hogy mire vagyunk kepesek ha osszefogunk. (e percben a lengyelek nem akarnak osszefogni)

Az hogy a nyugat hanyatlik- e vagy sem reszletkerdes. Kinek mi a hanyatlas? Ki milyen eletszinvonalhoz volt hozzaszokva es mibol kell most megelnie? A nyugati kormanyok a szavazatok es a hatalmuk megtartasa erdekeben nepjoleti intezkedesekre koltik a felvett hiteleket. Latsd az olaszok. Vagyis tobbet koltenek annal mint amit termelnek. A csaladok a tartalekaik vegehez ertek es mennek nap mint nap tuntetni, de tessek megnezni az autosorokat az orszaguton, amikor nyaralni mennek. A nyaralasrol nem mond le egyik sem. Lehet, hogy jovore mar le fog mondani. A nyugati gazdasag 2008 ota lenyegeben az az elott felhalmozott lakossagi megtakaritasokat elte fel. Azert volt nemi gazdasagi mozgasa. A tartalekok elfogytak es most kellene visszafizetni a tartozasokat. A nyugati atlag csalad semmivel sem gazdagabb mint a magyar csak hangosabban ordit es tuntet es a politikai szemfenyvesztes meg mindig tart naluk.

Nekem ezzel kapcsolatban csak az a megjegyzesem lenne, hogy Kina abba az iranyba terjeszkedik ami hanyatlik. Kinek fogja eladni az olcso termekeit, ha a tisztessegtelen versenypolitikajaval tonkreteszi azokat a konkurenseit, akik bert adnak azoknak, akiknek ok a kinaiak el akarjak adni a termekuket. Ez meg menni fog egy rovid ideig, mert a lakossagnak volt es talan meg van nemi megtakaritasa. Es mi lesz utana? Ha nem lesz munkaber es nem lesz megtakaritas?

Ehhez tegyuk hozza a muszlim tulszaporodast es bevandorlast es hamarosan igen szuk lesz ez az Europa nekunk is. En azert kotnek egy ket jo uzletet mondjuk Braziliaval is.

"Hetek óta motoszkál bennem a vízió"

Ha esetleg a nyertes lottószámokról kezdesz vizionálni, azt se titkold el előlem. Addig is szívesen és érdeklődve várom vízióid további ismertetését. Már előre borzongok.

Ádám, ádám...De jó, hogy nem ettől az ádámtól származik az emberiség.
Csak egy része...

"...Orbán nem hisz a Nyugatban, mi nem hiszünk a nyugatellenes hablatyban - de majd az idő fogja eldönteni, hogy kinek volt igaza.”

Én speciel már most tudom kinek van igaza, de az nem tetszene I.Viktor királynak...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés