Kelet-európai zombi - Miért vagyunk mi balkáni popzenekar?

2011. június 23. 14:35
A Tudósok élő zenekar, ami nem kényszerből, hanem létszükségletből létezik. Interjú.

„25 év elteltével felmerül az emberben a tanácstalanság, hogy mit is kezdjen ezzel a hatalmas időmennyiséggel. Valami rettenetesen hangzik, ha kimondom, hogy 1986-ban alakítottam ezt a zenekart. Úgy gondoltam, hogy ez a jubileum jó alkalom arra, hogy összegezzünk bizonyos dolgokat.

A Tudósok alapvetően mindvégig valahol a margináliák margináliáján maradt, még ha felszínesen - bizonyos tekintetben - népszerűvé is vált. Úgy gondoltam, hogy most volt itt a megfelelő alkalom arra, hogy megírjam a zenekar valós történetét, amit nagyon kevesen ismernek. Szerettem volna, hogy lássák, mi ennek az egésznek a múltja, a folyamata, a miértje. Szerencsére lehetőségünk adódott arra is, hogy készítsünk egy olyan lemezt, ami nem a régi népszerű dalok újjáértelmezése, hanem egy teljesen új anyag bemutatása azzal a céllal, hogy bizonyítsunk, a Tudósok élő zenekar, ami nem kényszerből, hanem létszükségletből létezik.”

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy kicsit (nagyon) őrültek. Mentségükre szolgáljon, hogy a szörnyűséges délszláv háború elől menekülve már annak is tudnak örülni, hogy ÉLNEK!
Alább "Dávid Ibolyát elnöknek!" c. számuk
http://www.youtube.com/watch?v..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés