Vonják vissza a hivatásosok nyugdíjazásával kapcsolatos elképzeléseket (2006)

2011. június 21. 13:57

Lázár János
Fidesz.hu
A rendőrök a megszerzett jogaik elvesztésétől tartanak, attól, hogy Gyurcsány Ferenc kormányának elképzelései szerint nem mehetnek 25 év szolgálat után jól megérdemelt pihenőre.

„Az évek óta anyagi gondokkal küzdő rendőrök lépése egyértelmű üzenet a kormány számára: a hivatásosok élet és munkakörülményei, az állományban a jövővel kapcsolatos bizonytalanság indokolttá teszi az elkeseredett emberek lépését. A rendőri állományban egyértelművé vált, hogy a Gyurcsány-kormány megélhetési válságba taszítja az embereket. A rendőrök a megszerzett jogaik elvesztésétől tartanak, attól, hogy Gyurcsány Ferenc kormányának elképzelései szerint nem mehetnek 25 év szolgálat után jól megérdemelt pihenőre.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a somogyi rendőrök lépését olyan jelzésnek tekinti a kormányzat felé, amely megmutatja, hogy a rendőri állomány egzisztenciális ellehetetlenítésével a kormány működésképtelenné teheti a rendvédelmi szervezeteket. Attól tartunk, hogy a somogyi rendőrök példája nem lesz egyedi, s több száz elkeseredett hivatásos követheti őket országszerte.

Kérjük a rendészeti minisztert, hogy a hivatásosok nyugdíjazásával kapcsolatos szigorítási elképzeléseit az állomány megnyugtatása, a rendőrség működőképességének fenntartása érdekében vonja vissza.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azóta 14%-al nőtt az államadóság és 3%-al csökkent a GDP (kb) és volt még erre legalább 20%-nyi kumulált infláció. És ott van még 2006 ősze (ezt nem tudom elfelejteni). A Lázár meg mint a legtöbb politikus csak a pillanatra koncentrál.

Az én véleményem is változott a rendőrökkel kapcsolatban az elmúlt évek alatt.
Érthető!!

Nem ez nem bosszú. Ez egy kétoldalú megállapodás volt. Az állam azt igérte a rendőröknek, hogy 25 év szolgálat után elmehetnek nyugdíjba, a rendőrök azt igérték, hogy betartják és betartatják a törvényeket. A rendőrök 2006 őszén a megállapodás azon részét, hogy betartják a törvényt megszegték. Ezzel a megállapodást ők mondták fel.

Lázáron kívül nincs senki, aki most mást gondol vmiről, mint 5 évvel ezelőtt?
Egyébként akkor, ha nem tévedek volt egy "dübörgő magyar gazdaság". Papíron.
Több pénzt az embereknek - mondta az mszp.
Most meg, kiderült, hogy előbb dolgozni kellene! Mindenkinek.

Létrehozva: 2006. december 14., 15:40

Ezt az érvet én sem gondoltam komolyan, csak nem volt szivem kihagyni.

A vizitdíj a tervek szerint évi 30 milliárd forint bevétellel járt volna az egészségügynek. A költségvetés kb 13-14 ezer milliárd. Mit számított volna, ha marad a vizitdíj (a költségvetés 0,25%-a)? Egyébként a vizitdíjnak nem is a pénzbeszedés volt a célja, hanem a TB magánosításának előkészítése. Na akkor lennénk most csak nagy szarban, ha még az egészségbitosítást is vissza kéne most szerezni.

Arra költötte a kormány a devizatartalék egyrészét.

Milyen járulékos dologra gondolsz?

Az a várakozás, hogy ettől csökken az orvoslátogatások száma nem igazolodott be (azalatt az időszak alatt amig volt vizitdíj). A vizitdíj csak a háziorvosok esetében maradt az orvosnál, a rendelőkben, kórházakban az intézményhez került, de tényleg nem a költségvetésbe.

Válaszok:
pascal | 2011. június 21. 19:03

ez 2llkedő 18:52-re ment

Az egymillió munkahely hülyeség, ezt már akkor is mindenki tudta.

A korengedményes nyugdíjat én úgy szüntetném meg, hogy aki holnaptól belép rendőrnek az nem számíthat rá. A visszamenőlegeség tényleg aljas húzás. Egyszer már megtanulhatná a mindenkori kormány, hogy nem csak a szavazóknak vannak kötelességei, hanem a kormánynak is be kell tartania a vállalásait, meg még az elődei vállalásait is.

Értelmes hozzászólás volt. Gyere máskor is, nehogy hiányolnunk kelljen felbecsülhetetlen értékű véleményed.

Most nem értelek. Milyen számoláson?

Rendőr ülhet a trafis autóban vagy írányíthatja a forgalmat. De mit csinálnál a tűzoltókkal? Azt a szakmát tényleg nem lehet 50 fölött csinálni. 30 kilós felszereléssel létrázni, lépcsőzni vagy szükség esetén valakivel a vállán menekülni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés