Iskolabezárási hullám Budapesten

2011. április 27. 9:19
Budapesten soha nem látott méreteket öltött az oktatási intézmények támogatásának csökkentése, az iskolák összevonása és bezárása - írja szerdán a Népszabadság.

Budapesten soha nem látott méreteket öltött az oktatási intézmények támogatásának csökkentése, az iskolák összevonása és bezárása - írja szerdán a Népszabadság. A Fideszes vezetésű kerületi önkormányzatok forráshiányra hivatkoznak.

A közelmúltban megfelezték a IX. kerületi, speciális igényű tanulókat fogadó Dominó Általános Iskola támogatását, most - a költséghatékonyabb működés jegyében - Belváros-Lipótváros önkormányzata megszünteti a hasonló szerepkört betöltő Szemere Bertalan Gimnáziumot. Zuglóban szeptembertől a József Attila Általános Iskolában, a XI. kerületben a Rákóczi Ferenc Általános Iskolában nem indul majd meg a tanítás. Erzsébetváros a Janikovszky Éva gimnázium osztályait számolja fel, Pesterzsébet két, összesen 700 diákot fogadó kerületi középiskolát adna át a fővárosi önkormányzatnak.

A XVIII. és a XVII. kerületben csökkentették a pedagógusi álláshelyek számát, és bizonyos iskolákat egyházi kézbe adnak. Mivel az intézkedésekről a szülőket nem értesítették, többen az oktatási ombudsmanhoz fordultak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés