A miniszter hazudott, a kormány a helyén van

2011. április 14. 19:28
A magyar állam - kormányváltás ide, fülkeforradalom oda, operett-alkotmányozás amoda - gyorsuló ütemben rohad szét évek óta.

Van egy kép, amit nem tudok kiverni a fejemből. Az egyik »vonulásos« faluban lelkes és meghatott néni hálálkodott a kamerába, hogy az Isten áldja meg a gárdistákat, mert mióta itt vannak, azóta megszűntek a falu életét megkeserítő bűncselekmények, konfliktusok, összetűzések. És nem, ez a néni nem náci. Nem szélsőjobboldali, és (még) nem is feltétlenül jobbikos. Csak magára hagyták, előbb Gyurcsány, most pedig Orbán. Azt kapja a pincérmellényes vonulósoktól, amit a rendőröktől kéne.

Attól a három-négy, helybe telepítendő egyenruhástól kéne, akik járőröznének, megelőznének és felderítenének, nyugalmat és biztonságot adva a falunak. Nekik kéne bekopogni a nénihez, nekik kéne elfogni a tolvajokat, garázdákat, fosztogatókat és passzióból embereket bántalmazó-meggyilkoló bűnözőket. Piti tolvajt és Sztojka Ivánt egyaránt. Ehelyett a gárda erődemonstrációja van csak, és egy óriási veszély, hogy a romlással párhuzamosan egyre több »hálás néni« lesz, aki előbb-utóbb a Jobbikra szavaz.

Ezek meg itt szórakoznak a gyalogos szabálysértők lesből fotózásával - mintha annyi rendőr lenne már mindenütt, hogy azt se tudnák, hova tegyék őket. Költjük a pénzt hülyeségekre, NENYI, most meg preambulum-poszterekre, sőt költöttük már az előző ciklusban is, míg a válság és Bajnai megálljt nem parancsoltak - holott ez a pénz most az új rendőrőrsökre, autókra (nem, nem a milliárdos kormányzati autóbeszerzésre gondolok, hanem szirénás járőrautókra, zártkertek felé kanyarodó, olcsó terepjárókra), körzeti megbízottakra kéne.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A legsötétebb harmadik világra jellemző az a rendőrségi stratégia, hogy - ember, felszerelés, felkészülés, bátorság hiányában, esetleg kenőpénzek zsebrevétele miatt - egyáltalán nem a bűnüldözéssel és megelőzéssel foglalkoznak, hanem a békés lakosság megsarcolásával, illetve szabálysértések egyszerű adminisztálásával.

Nagyon szépen hangzik, csak az alapvetés tévedés.

Libieink kiengedték a szellemet a palackból és a magyar állam (valószínűleg semelyik) nem képes elegendő rendőrt biztosítani ahhoz, hogy azt vissza parancsolja. Nevezetesen arról van szó, hogy megengedték, támogatták a bűnt, elhitették emberekkel, hogy helyzetükért a többségi társadalom a felelős. Ez a düh csapódik le a néniken és az a tapasztalat, hogy eddig gyakorlatilag büntetlenül (privilégizált helyzetükre hivatkozva) lophattak és követhettek el garázda bűcselekményeket.

Megoldás pedig az lenne, hogy a gárdát valóban fel kellene oszlatni és a helyébe nemzetőrséget létrehozni állami parancsnokság alatt, szigórúan szabályozva.Ez a fél társadalmi szervezet pedig rendet teremthetne a rendőrséggel karöltve. Mert a gárdisták nem nácik, hanem jószándékú, szabadidejüket a köz javára áldozni kész emberek (döntő többségükben).

Ha egy ilyen szervezet létrejönne, nem a cikkíró sikoltozna vajon, hogy miért van szükség egy újabb "erőszakszervezetre" ? Márpedig az életben nem tudunk annyi rendőrt fizetni, hogy a rendet egyedül (társadalmi összefogás nélkül) visszaállítsák. Az elmúlt év európai méretű hisztériás hadjáratai, vajon lehetővé teszi-e a kormánynak hogy ilyesmit meglépjen. (Nem látom át.)

Összességében valami olyasmit kér számon a cikkíró, amely problémát elvbarátai hoztak létre és amelynek kezelése meghaladja az állam anyagi lehetőségeit, minden más (egyedül lehetséges) megoldás pedig fasizmus (az elvbarátok szerint legalábbis).

Kinek a rendőrségéről beszéltek? Vityótól olyan ez a rendőrség amilyen? Vagy nem volt előtte 8 év kommunista kormányzat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés