Tarlós áthelyezné a szovjet emlékművet

2011. március 23. 9:55
Tárgyalásokat kezdeményez Moszkva polgármesterével a fővárosi Szabadság téren található szovjet emlékmű áthelyezéséről Tarlós István főpolgármester – írja a Magyar Nemzet. A Szabadság teret Roosevelt térre keresztelnék át.

Áthelyezné a Szabadság téri szovjet emlékművet a főpolgármester. Tarlós István elmondta, a Fővárosi Közgyűlés április 6-i ülésén nevezné át a jelenlegi Roosevelt teret Széchenyi István térre. A Szabadság tér – ahol az Egyesült Államok nagykövetsége is van – pedig az egykori amerikai elnök nevét viselné.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tarlós okosan közelít a dolgokhoz, ez a többlépcsős játszma még akár sikerülhet is. Előbb tesz egy gesztust az amiknak az Elvis tér belengetésével, aztán meg azzal, hogy logikusan helyezné át a Roosewelt nevet a Szabadság térre, mivel ott van az USA követsége. Már csak az oroszoknak kell valamit megajánlani, amire ráharapnak és kész is van egy projekt, melynek hozadéka:
a legnagyobb magyarról is el van nevezve egy reprezantatív tér, logikus, támadhatatlan helyszínen (Lánchíd, Akadémia:) Az USA nem fog tiltakozni és ha sikerül az i-re feltenni a pontot, Tarlós eléri, hogy a szovjet emlékmű elkerüljön onnét és ezzel boldoggá tesz rengeteg embert.
A Szabadság téren levő katonasírokat majd illő pompával hazaküldik Moszkvába, beszállunk valami emlékműbe is bizonnyal és minden el van kefélve, ahogy mifelénk mondják :)

Erre még Kohn is azt mondaná: ÜGYES! :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés