Redizájn

Új zászlaja lehet Budapestnek

2011. március 17. 8:22
Elkészült Budapest új arculata, amely azt a célt szolgálja, hogy az új városvezetés szimbolikusan szakítson a Demszky Gábor időszakához kapcsolódó szimbólumokkal. Tarlós István korábban Bojár Iván András városképvédelmi tanácsadót bízta meg az új zászló megalkotásával.

Elkészült Budapest arculatának módosított változata - írja a Népszava. Az új városvezetés szakítani igyekszik a Demszky Gábor városvezetői korszakához kapcsolódó szimbólumokkal. Tarlós István a Főpolgármesteri Hivatal dísztermébe költöztette a közgyűléseket, amelyekről hiányzott a főváros zászlaja. A főpolgármester korábban már közölte, megváltoztatja piros-sárga-kék lobogót, amely még 1873-ban, Buda, Pest és Óbuda egyesítésekor született. A feladatot Bojár Iván András városképvédelmi tanácsadó kapta azzal a kéréssel, hogy az új zászlóban ne legyenek túl hangsúlyosak a régi színei, az új arculati elemek pedig egyszerűek és kevéssé harsányak legyenek.

Tarlós javaslatára a díszpolgári címeket ezután nem Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulóján, hanem június 19-én adják át, amikor az utolsó szovjet csapatok kivonultak Magyarországról 1992-ben. A március 15-i ünnepségeket ezután nem a Petőfi-szobornál, hanem a Batthyány-örökmécsesnél tartják majd.

Rajcsányi Gellért
2011. March 17. 08:49
Ilyen az, amikor a legnehezebb időszakban ennyire ráérő, _konzervatív_ városvezető sutba dobja sutba a történelmi hagyományt és a budapesti zászló budai és pesti címerekből szervesen kialakult színeit, megbízva az újratervezéssel az SZDSZ-ből, Demszky mellől pont időben átállt progresszív vizionáriust. Mert nem tetszik neki a jelkép. Bojár tervezhetne mondjuk egy narancssárga-kifakult SZDSZ-kék lobogót, közepén egy merész gyaloghíddal.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor marad a vörös zászló, sarló-kalapáccsal. Ha jól sejtem, azt most egyetlen állam sem használja :-()

"Eszmefuttatásod alapján árpádházi színek is lehetnének országunk zászlajában"

Meg fogsz lepődni; benne vannak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés