Átadták a Kossuth-díjakat

2011. március 14. 17:18
Többek között Nemeskürty István és a Ghymes-együttes alapító tagjai vehették át az elismerést.

Minden létrehozott érték sok tízezres értéktelenség ellen vív győzedelmes csatát és a szelíd szó, a kritikai szemlélet, az alázat a munkában, a kérlelhetetlenség a minőségben csak látszólag folytat egyenlőtlen küzdelmet az igénytelenséggel, a viszonylagossággal, a kevesebbel való beéréssel - mondta Schmitt Pál hétfőn a Parlamentben, a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetéseinek átadásán.

Kossuth Nagydíjat kapott Nemeskürty István történész, Kossuth-díjat pedig Berecz András népdalénekes, Blaskó Péter színművész, Czakó Gábor író, Földes László 'Hobo' előadóművész, Kristóf Ágota író, Kubik Anna színművész, Makkai Ádám író, Medveczky Ádám költő, Orosz István grafikus, Reigl Judit festőművész, Rófusz Ferenc rajzfilmrendező, Sándor György előadóművész, Szabados György zeneszerző és Vidnyánszky Attila rendező vehetett át. Emellett megosztott Kossuth-díjat kapott Szarka Tamás és Szarka Gyula, a Ghymes együttes két alapító tagja.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekes, hogy 81-ben és 86-ban még nem volt ilyen önérzetes, az Érdemes Művész és Jászay díj esetében. Akkor még jobban kellett a pénz? :)

A Kossuth díjat a Köztársaság, az Ország adományozza tudomásom szerint, a magas művészeti-tudományos teljesítmények elismerésére. (Függetlenül attól, hogy a konkrét odaítéléseknél mindig is voltak és lesznek szubjektív és pártszempontok. )
Szíve joga bárkinek egy díjat elutasítani. De Blaskó úr pont azzal sorolta be magát pártkatonává, hogy ugyanazt a díjat Magyarország egyik politikai adminisztrátortól elfogadja, a másiktól meg nem.

Látod, akkor kellett volna önérzeteskedni :)

Miért? Ha valaki EMBERREL fog kezet, azután nyugodtan ehet, nem?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés