Betiltották a melegfelvonulást

2011. február 14. 12:32
A rendőrség nem engedélyezte a Hősök Tere-Andrássy-Kossuth tér útvonalra bejelentett budapesti melegfelvonulást. Korábban a Hősök tere-Erzsébet tér útvonalat már tudomásul vették - értesült a Mandiner.

A Szivárvány Misszió Alapítvány június 18-ára, délutánra jelentett be rendezvényt, amely a Hősök terét, az Andrássy utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és a Kossuth teret érintette volna. 

Budapest rendőrfőkapitánya megtiltotta a rendezvény megtartását ezen az útvonalon (korábban a Hősök tere-Erzsébet tér útvonalat már tudomásul vették), a döntés a közlekedés rendezvény miatti aránytalan sérelmére hivatkozik. A döntés jogerős, fellebbezésnek helye nincs, felülvizsgálati kérelemmel a Fővárosi Bírósághoz lehet fordulni.

A Mandiner az ügyben megkereste a BRFK-t és a Szivárvány Missziót, várjuk válaszaikat azzal kapcsolatban: egy másik útvonalon megtartják-e a rendezvényt, illetve ha van másik útvonal, azt tudomásul vette-e a rendőrség.

Frissítés: a Népszabadság információi szerint az alapítvány a Fővárosi Bíróságon támadja meg a döntést. Az alapítvány képviselője a lapnak azt mondta: a Kossuth térre szervezték volna a felvonulás lezárását, ezt azonban egy kiállításra hivatkozva a rendőrség nem engedélyezte. Steiger elmondta: „meglepődtek, amikor szombaton a rendőrség tájékoztatta őket, hogy a közlekedés aránytalan sérelme miatt nem engedélyezik a felvonulást.”

Frissítés2: A rendőrség (az eredeti hírünkben szereplő információtól eltérően, amiért elnézést kérünk – A Szerk.) nem a felvonulás megtartásához nem járult hozzá, csak a módosított útvonalat nem engedélyezte.

Rajcsányi Gellért
2011. February 14. 12:59
A gyülekezési jog alapvető emberi jog, amelyet a magyar alkotmány véd. Ezt az alapjogot alig korlátozza néhány jogszabály, és közülük az egyetlen jolly joker a közlekedés aránytalan sérelmére való gumihivatkozás. Bárkinek bármi is a véleménye a rendezvényről, a melegeknek joguk van felvonulást tartani - ahogy a melegek ellen tiltakozóknak is joga van ehhez, ha mindenki képes betartani a vonatkozó törvényeket. A melegfelvonulás megtiltása nem old meg semmilyen problémát, ellenben számos gondot szül. Sajnáljuk a döntést.

Összesen 217 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon nagyon helyes.
Bár az emberek közé lövést, agyba-főbe rugdosást, kínzást ez sem teszi semmissé.

nem hiszem el...
végre

Ennyi!
Teljesen egyetértek!
És ha nagyon akarnak néhányan mégis vonulni (Gyurcsány stb.), menjenek valami külterületre, ne a belvárosba!

a rendőrség megtiltotta, hogy a rendezvényt a bejelentett útvonalon, a Hősök tere-Andrássy-Kossuth téren megtartsák.

"...tény, hogy meleg férfiak agyában kimutattak legalább két anatómiai eltérést." Majd a gyilkosok agyában is kimutatnak ilyesmit, akkor hagyjuk őket is szabadlábon?

Végre nem a deviancia-propaganda színtere a közterület.

A társadalmi veszélyességnek fokozatai vannak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés