Kezdődik az új alkotmány szövegezése

2011. február 10. 14:15
Szájer József vezetésével szövegező bizottságot hozott létre siófoki tanácskozásán a Fidesz-KDNP-frakciószövetség. A testület feladata lesz megalkotni az új alkotmány tervezetét: tagjai Szájer mellett a KDNP-s Salamon László és a fideszes Gulyás Gergely lesznek.

Szövegező bizottságot hozott létre Szájer József vezetésével az új alkotmány tervezetének megalkotására a Fidesz-KDNP-frakciószövetség siófoki tanácskozásán. A három fős, kétpárti testület létrehozását azzal indokolta a fideszes EP-képviselő, hogy az alkotmányozás nem kormányzati, hanem parlamenti feladat. A bizottság másik két tagja Szájer mellett a kereszténydemokrata Salamon László és a fideszes Gulyás Gergely lesznek.

Szájer József elmondta: a kormánypárti frakciószövetség március közepéig tervezi benyújtani alkotmányszövegének tervezetét. Emellett szeretnének eltérni a házszabálytól azért, hogy az egyes parlamenti pártok alkotmánytervezetét egymással párhuzamosan lehessen tárgyalni.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem ertem azoknak a logikajat akik partalkotmanyrol beszelnek. Nem a partok, hanem a mogottuk allo emberek szamitanak.
Demokratikusabb lenne talan egy Jobbik-Mszp-Lmp altal osszerakott alkotmany mint egy csak Fidesz-Kdnp-s, mert az harom part az utobbi meg ketto? Mire fel? Ha az elobbi mogott feleannyian se allnak mint az utobbi mogott akkor megis mitol?

Annakidejen azt a szabalyt hoztak hogy bizonyos dolgok olyan fontosak, hogy csak ugy lehet modositani, ha olyan erok teszik amelyek mogott a parlament ketharmadanak megfelelo tamogatottsag all. Pont. Hogy ez egy, vagy ot part arrol szo nem volt hiaba sirnak most. Tetszettek volna olyan szabalyt hozni, hogy a kormanypartok plusz legalabb egy ellenzeki part. Vagy hogy a parlament ketharmada de legalabb egy ellenzeki part. Vagy mittudomen, legalabb harom politikai formacio.

Jelenleg azonban nem ez van, es nincs is felhatalmazasa a nyavalygoknak ezen valtoztatni, ugyhogy KUSS.

De csakis olyan országba, ahol a gyerekeknek is van szavazati joga!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés