Rajkáig jár a pozsonyi BKV

2010. december 28. 19:29
December elsejétől négy megállóval bővült a 801-es számú pozsonyi városi buszjárat Rajkán. A határ melletti magyar faluba 2009 októbere óta jár a pozsonyi BKV, most már azonban a falu központjába is el lehet jutni a szlovák fővárosból.

Három eurót vagy 840 forintot kell fizetniük azoknak, akik a magyar-szlovák határ mellett található Rajkából el akarnak jutni Pozsonyba a szlovák főváros közlekedési cégének autóbuszjáratain, melyek immár Rajka központjába is szállít utasokat - köszönhetően annak, hogy december elsejétől négy megállóval bővítették a hálózatot.

A 801-es járat óránként indul a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színház új épületétől, a végállomás a rajkai autóbuszfordító. A pozsonyi közlekedési vállalat a lépését azzal indokolta, hogy az alacsony magyarországi ingatlanárak miatt egyre többen települnek ki Pozsonyból Rajkára, és az ő szükségleteiket is biztosítani szeretné a buszjárattal.

Bukovics Martin
2010. December 28. 19:47
Ennek a lépésnek csak örülni lehet, és őszintén remélni, hogy hamarosan Mosonmagyaróvárt is elérik a pozsonyi közlekedési vállalat csápjai - egyre több szlovák él ugyanis ebben a határmenti harmincezres kisvárosban, akik nem biztos, hogy kocsival járnának, ha van más versenyképes alternatíva.

A Volánbusz adatbázisa szerint egy darab buszjárat közlekedik Mosonmagyaróvárról Pozsonyba: reggel kilenckor indul minden nap és körülbelül jó egy óra alatt érkezik meg. Az pedig külön vicces, hogy vonat nem is jár Mosonmagyaróvár és Pozsony között. A MÁV menetrendkeresője szerint leggyorsabban is négy óra alatt, két átszállással lehet eljutni vasúton a Mosonmagyaróvártól egyébként csupán negyven kilométerre található szlovák fővárosba.

Pedig kézenfekvő lenne elindítani egy Győr-Pozsony személyvonatot kétóránkénti indulással. Győrből óránként járnak erre személyvonatok - nagyjából a fele Hegyeshalom érintésével Bécsig vagy Bruckig közlekedik, a másik fele Rajkáig. Nem tudom, konkrétan mi kell ahhoz, hogy a Rajka felé tartó vonatok Pozsonyig is elmenjenek - a sínek mindenesetre ott vannak már, az meg senkinek nem lesz jó, ha pár év múlva szlovák rendszámú autók százai lassítják tovább a 150-es út forgalmát.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

BKV=Budapesti Közlekedési Vállalat

Pozsonyt Budapesthez csatolták? Nem okoz gondot a távolság? A nyugdíjasok ott is térítésmentesen utazhatnak?

Miért kellett kizsigerelni, eladósítani a magyarokat?
Pontosan ezért.

Hovatovább a románok is felvásárolják majd Dzsulá-t.

Tessék ingatlan vásárolni Nagyszalontán!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés