Kommunikációs hiba?

2010. november 30. 15:12
Aki pökhendi, aki fenyeget, aki arrogáns, még azokat is elidegenítheti, akik amúgy befogadóak lennének politikájával kapcsolatban.
„Aki a politikában nem tudja megvédeni igazát, aki képtelen sikeresen elmagyarázni az amúgy akár hasznos céljait, az vesztes lesz és rossz politikusnak bizonyul. A »módszer« és a »stílus« ebben a versenyben nem lényegtelen külsőségek; a célokat gyakran nehezen értelmező, a döntési alternatívákat nem egykönnyen átlátó választók sokszor éppen ezek alapján alakítják ki véleményüket. Aki pökhendi, aki fenyeget, aki arrogáns, még azokat is elidegenítheti, akik amúgy befogadóak lennének politikájával kapcsolatban. De az ellenkezője is igaz: egy normális, emberi hang olyanokat is meggyőzhet, akik talán ellenérdekeltek vagy bizonytalanok lennének.

A magánnyugdíjpénztárak ügye klasszikusan ilyen. Számos racionális érv szól a rendszer megváltoztatása mellett, amit talán még azok is hajlandóak lennének megérteni, akik az öngondoskodás elkötelezett hívei. Abban a pillanatban, amikor döntés született az átalakítás levezényléséről, még a magyarázat és a meggyőzés széles tárháza állt volna rendelkezésre. A választott »módszer« és »stílus« azonban csökkentés helyett inkább növelte a kormány kockázatait: nem segített, inkább rontott a kiinduló helyzeten.”

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ismered a dalt: "aki hülye az is marad!" Szóval, még azt sem tudjuk, mennyi pénz van a köt. magánny.pénztárakban! Azt se, hogy van-e egyáltalán? Úgy gondolod, majd a jelenlegi nyugdíjakból fizessük ki, ha esetleg már eltapsolták?
Elég világos számomra a dolog....nem tudom, mit kéne ezen még jobban kommunikálni? Régen rossz, ha egy rasszista MSzMP-st szőrmentén kell kezelni....Másrészt lassan kihalnak azok, akik a legutóbbi 19%-ot összehozták a kommunistáknak...mégis kinek fenekét kellene nyalni? Akik még azt sem fogják fel, hogy a magánpénztári megtakarításaik talán már el is vesztek? Ezek, ha beléjük lőnek a kommunisták akkor is rájuk szavaznak.

Egy idézet a KDNP-től:

"2011 az új Alkotmány éve lesz. Olyan alapjaiban egységes jogi talapzata lesz a magyar államnak, mint 1000 év alatt soha."

Ez az idézet egy lépés egy olyan úton, amiről nagyon sürgősen, egészen pontosan most azonnal vissza kellene fordulni. Az mnyp kapcsán is van jónéhány ilyen lépés.

Egy időben jövő, nevelő szándékú pofon most rájuk férne. Kitől fogják megkapni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés