Járulék helyett nyugdíjadó

2010. november 25. 15:43
A jövőben a munkaadói 24 százalékos nyugdíjjárulékot nyugdíjadónak hívják majd - jelentette be a nyugdíjvédelmi biztos. Selmeczi Gabriella arról is beszélt csütörtökön, hogy a nyugdíjjogosultság örökölhető lesz.

A munkaadói 24 százalékos nyugdíjjárulékot átnevezik nyugdíjadóvá, de a mértéke nem változik” – jelentette be Selmeczi Gabriella. A nyugdíjvédelmi biztos szerint a névváltoztatásra nem azért van szükség, hogy az Alkotmánybíróság ne tudjon foglalkozni a témával. „Nem félünk az Alkotmánybíróságtól, mert mindenki jól jár” – mondta.

Selmeczi kijelentette: akik 2011. január 1. után lépnek be egy magánnyugdíj pénztárba, azok automatikusan kizárják magukat az állami rendszerből. A politikus mondandójában utalt arra, hogy az állami nyugdíjrendszerben is egyéni számlák lesznek, amin a szolgálati időt és a bevallott járulékokat tartják nyilván. Ezen keresztül azonban nem a felhalmozott vagyont lehet nyomon követni, hanem, hogy mekkora nyugdíjjogosultság áll fenn. Ezt a jogosultságot örökölheti majd a házastárs, vagy a bejegyzett élettárs, de az egyenes ágú leszármazottak nem.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés