Levélben tiltakoznak Schmittnél a hajléktalanok

2010. október 28. 12:39
A szabadságjogok indokolatlan és önkényes korlátozását jelentheti az építési törvény, ezért egy hajléktalanokat képviselő csoport azt kéri a köztársasági elnöktől, ne írja alá azt.
Az elfogadott építési törvény alapján büntetni lehet az utcán élőket, ezért nyílt levélben fordult Schmitt Pálhoz a hajléktalanokat képviselő A Város Mindenkié nevű szervezet. A szervezet kifogásolja, hogy a hajléktalanok, bár a Magyar Köztársaság állampolgárai, emberi jogaikat mégis nap mint nap kétségbe vonják, ezért arra kérik a köztársasági elnököt, ne írja alá a törvényt, hanem küldje vissza megfontolásra az Országgyűlésnek.
 
Az elfogadott törvény egy paragrafusa felhatalmazza a települési önkormányzatokat, hogy büntessék a közterületek nem rendeltetésszerű használatát- ez a nyílt levél szerint önmagában is a szabadságjogok indokolatlan és önkényes korlátozását jelentheti. „A hajléktalan ember - azért mert nincs otthona - még nem bűnöző, akit ki lehetne tiltani a közterületekről. A hajléktalanság nem büntetőpolitikai, hanem társadalompolitikai probléma. A hajléktalanságra nem a rendőri zaklatás a megfelelő társadalmi válasz, hanem érdemi szociális lakáspolitika és a lakhatáshoz való jog biztosítása” - fogalmaz a levél.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már Krisztus idejében is ez volt a helyzet: "Akinek van, még több adatik, akinek nincs, azt is elveszik tőle, amije van"
Pedig egyszerű a megoldás: el kell venni a Simor nyolcmillióját, a nagyvállalatok, a nagykeresetűek különadóját, visszaadni a kilakoltatottak a hajlékát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés