Személyesen állította le az építkezést Illés

2010. október 1. 15:00

Teljesen váratlanul jelent meg személyesen egy balatonendrédi útépítés helyszínén Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár, majd leállíttatta a munkálatokat. A beruházás már évek óta tervbe volt véve, azonban vitákat váltott ki, mivel a balatoni településen aggódtak, hogy jelentősen megnöveli a helyi forgalmat.

Személyesen állította le az útépítési munkálatokat Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár Balatonendréden. A Koppány-völgyi kistérség és a Balaton közötti utazást megrövidítő út elkészültét a kistérség polgármesterei már évek óta várják, viszont a Balaton melletti településen attól tartanak, hogy megépítése jelentősen megnövelné a település forgalmát. Emellett környezetvédelmi aggályok is felmerültek tervezett nyomvonalával kapcsolatban.

Az épülő úton dolgozó munkások elmondása szerint az államtitkár teljesen váratlanul jelent meg a területen és felszólította őket: azonnal hagyják abba a munkát. „Már-már kiabálva azt mondta: parancsolom, hogy fejezzék be a munkát!” - mondta el a Népszabadságnak egyikük, név nélkül nyilatkozva. Az érintett falvak polgármesterei közül többen tiltakoztak, mondván a politikus csak közvetlen választások előtti szavazatszerző akciót tartott, valamint aggódnak a projekthez elnyert uniós támogatás lehetséges elvesztése miatt. Illés Zoltán nem válaszolt a Népszabadság megkeresésére.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/13600

Ajánljuk még a témában