Tarlós újragondolná Budapestet

2010. szeptember 15. 18:18
Újragondolná Budapest szimbólumait Tarlós István, és megválasztása esetén megkérdezné a választópolgárokat Budapest zászlajának esetleges megváltoztatásáról. A konzervatív főpolgármester-jelölt kitért Horváth Csaba hétfői sárga csekkes akciójára is: elmondta, a szocialista jelölt gyerekes és hiteltelen.

Tarlós István szerint Budapestnek vállalnia kell saját identitását. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje elmondta: megválasztása esetén a város szimbólumaiban változás várható, ugyanis megkérdezné a közvéleményt Budapest (a román nemzeti trikolórhoz hasonlító) zászlajával kapcsolatban. Tarlós szerint a jelenlegi uniformizált világvárost regionális központtá kellene alakítani.

A politikus egy szerdai konferencián beszélt arról, hogy új városarculati elemeket dolgoztatna ki, és szakértőkkel konzultálna a város szimbólumairól. Ez azonban nem jelenti, hogy mindenen változtatni kellene - tette hozzá. Közölte, megválasztása esetén számít Bojár Iván András városarculati tanácsnok munkájára, tetszik neki a szakember dunai gyaloghidas ötlete. A konzervatív politikus azt is megemlítette, hogy lehetségesnek tartja toronyházak építését a város bizonyos pontjain, ám „nem ad hoc jelleggel”.

Tarlós arról is beszélt, hogy gyerekesnek tartja Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelölt sárga csekkes akcióját, amellyel a BKV-nak az előző kormány által ígért pénzt akarja számon kérni. A konzervatív politikus szerint Horváth hiteltelen.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Budapesti zászlaja a régi Pest zászlójának (=címerének) színeiből áll, s mint ilyen, nagyon régi múltra tekint vissza, régebbire, mint a román zászló. Ez a mi történelmi örökségünk.

Mellesleg vízszintes és van rajta egy címer. Csak a hülyék tévesztik össze. Semmiképpen nem szeretném, ha megváltoztatnák.

Az Buda lobogója, jóval megelőzte Demszkyt.

Pest ÉS Buda színeiből áll a budapesti trikolór. Kicsinyes dolog lenne csak azért megváltoztatni másfél évszázad után, mert hasonlít a román zászlóra.

Hibás zászlóhasználat, bár engem nem nagyon zavar. Én budapesti vagyok, és egyáltalán nem örülnék, ha Tarlós elvenné ezt a történelmi szimbólumot.

Amúgy országmarketing-szakemberek körében köztudott, hogy a magyar trikolór szepeltetése - mint szalag - szalámin, húsárun, boron azzal jár, hogy sok felületes külföldi vásárló első látásra egy olasz termékre asszociál. Ezzel együtt kell élni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés