Változások lesznek az Operaházban

2010. augusztus 25. 9:25
Hétfő óta miniszteri biztosként dolgozik az Operaházban ifj. Harangozó Gyula, akinek első intézkedése az volt, hogy leváltsa az eddigi balettigazgatót, Keveházi Gábort. Az Operaház vizsgálatot indít az ügyben, hiszen Vass Lajos főigazgató gyakorolja a munkáltatói jogokat.

A Népszava úgy tudja, ifj. Harangozó Gyula, az Operaház működését vizsgáló hét-nyolctagú testület élén álló miniszteri biztos kiadta az útját Keveházi Gábor balettigazgatónak. Az Operaház közleménye szerint az ügyben vizsgálat indult, hiszen a munkáltatói jogokat nem a miniszteri biztos, hanem Vass Lajos főigazgató gyakorolja.

A szociáldemokrata napilap szerint az ügy hátterében az lehet, hogy Orbán Viktor júniusi bécsi látogatásakor felkérte Ioan Holendert, a Wiener Staatsoper távozó főintendánsát a budapesti operaház vezetésére. Akkor már felröppent, hogyha Holender elvállalja, viszi magával ifj. Harangozót balettigazgatónak - csakhogy nem vállalta el. Tavaly decemberben pályázatot írtak ki az intézmény balettigazgatói posztjának betöltésére, melyre ketten jelentkeztek: Keveházi és ifj. Harangozó. A bizottság végül 9:1 arányban Keveházit választotta, aki szerint ifj. Harangozó mostani lépése személyes bosszú. 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában