Feljelentette az LMP a nevükben kopogtatózó álaktivistákat

2010. augusztus 22. 17:59
Feljelentést tett a rendőrségen Szabó Barbara, az LMP XVI. kerületi polgármester-jelöltje vasárnap, mert a kerületben többen LMP-s aktivistának kiadva magukat gyűjtik az ajánlószelvényeket. A párt szerint ez az eset beleillik az utóbbi napok lejárató kampányába.

Az LMP vasárnap közleményben jelezte: több választópolgár is arról számolt be az ajánlószelvényt gyűjtő valódi aktivistáknak, hogy már jártak náluk olyan személyek, akik a párt nevében gyűjtötték az ajánlószelvényeket. Többen jóhiszeműen oda is adták nekik a kopogtatócédulákat, amelyeket a párt kerületi szervezete azóta sem kapott meg. Akkor azonban, amikor a választópolgárok felkérték az álaktivistákat, hogy igazolják magukat, azok szó nélkül sarkon fordultak. Az elkövetőkről pontos személyleírással rendelkeznek.

Mint a párt közleményében fogalmaz, az utóbbi napokban sorozatos támadások érték a pártot, az álaktivisták esete is beleillik ebbe a lejárató kampányba. Mindez azt jelzi, hogy „politikai ellenfeleik mennyire tartanak az LMP-től az önkormányzati választásokon”. A párt szerint a kampánynak mégsem erről kellene szólnia, hanem az állampolgárok tájékoztatásáról, ezért felszólítják a pártokat, hogy budapesti programjuk bemutatásán alapuló tisztességes kampányt folytassanak, azért, hogy az emberek megalapozott döntést tudjanak hozni az október 3-án.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés