Sarkozy hadat üzent a cigányoknak

2010. augusztus 1. 14:46
Kiutasítja Franciaország a törvénnyel szembeszegülő cigányokat, az illegális romatelepeket pedig felszámolják, döntötte el a francia kormány szerdán. Az EU szerint mindez az ország belügye, Románia viszont felháborodottan reagált a hírre.

Szükség van a romák és a vándoréletmódot folytató különböző csoportokkal szembeni komolyabb fellépésre - döntötte el szerdán a francia kormány. Az intézkedések egyrészt az illegális romatelepek felszámolására vonatkoznak, másrészt arra, hogy a Kelet-Európából bevándorolt romákat szinte azonnal ki akarják utasítani az országból, ha kiderül róluk, hogy a megzavarták a közrendet, és bármilyen módon szembekerültek a törvénnyel, írja a Hírszerző.

Volt ilyen régebben is

Az érintett 400 ezer embernek kétharmada tekinthető romának, 95 százalékuk azonban francia állampolgár, vagyis nincs hova küldeni őket. A kisebbséget jelentő nagyrészt román, bolgár és közép-európai romák különböző szervezetek számításai szerint mindössze 15 ezren élnek Franciaországban. A lépés nem minden előzmény nélküli: 2009-ben közel tízezer embert, nagy többségében román állampolgárokat próbáltak rábírni a hazatérésre azzal, hogy háromszáz eurót és egy repülőjegyet ajándékoztak nekik, a kitoloncoltak azonban a legtöbb esetben visszatértek az országba.

„Az együttműködés nem azt jelenti, hogy bulldózerekkel leromboljuk a telepeket és nyilvánosan megbélyegezzük Romániát, hanem hogy pénzt költünk a szociális intézkedésekre a fogadó országban is” - reagált a hírre a román igazságügy-miniszter.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tudtuk, hogy a komcsik a legbutább rasszisták....még rasszistának is agyamentek.

Mindenhonnan rossz hírek a cigányokról, csak Magyarországon nincs cigánybűnözés: Szögi Lajos önmagát verte agyon, egy 14 éves kislány pedig megerőszakolt öt roma férfit.
Nem lehetünk önzőek, exportálnunk kell cigányainkat, majd ők feljavítják a külhoniakat.

""a cigó nem termel ki saját értelmiséget"
E népnek két értelmiségi foglalkozáshoz van igen nagy tehetsége:ez a politikusi és az űgyvédi pálya. Ügyvédek is, politikusok is abból élnek hogy hazudnak.Hinni egyiknek sem lehet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés