A Farmville a legveszélyesebb játék

2010. július 27. 13:06
A facebookos játékok lettek a vírusterjesztők első számú célpontjai, mivel a Farmville és a Mafia Wars kedvéért sokan kikapcsolják a céges gépek védelmét. A közösségi hálózatokat ráadásul felfedezték a terroristák is.

A Cisco Systems félévente adja ki az internetes biztonsági kockázatokkal kapcsolatos tanulmányát. A cég legújabb felméréséből kiderült: a vállalati számítógépek 7 százalékáról játszanak rendszeresen a facebookos Farmville-lel (az átlagos játékos napi 68 percet tölt ezzel), a második legnépszerűbb közösségi oldalas játék a Mafia Wars (5 százalék, napi 52 perc), a harmadik pedig a Café World (4 százalék, napi 36 perc). Mindhárom játék a Zynga fejlesztőcsapat munkája.

Mostanában az online bűnözők első számú célpontjaivá váltak a felhasználók: a játékokkal kapcsolatos emailekben, kamu fertőző weboldalakon terjesztik a vírusokat, a játékosok kíváncsiságára alapozva, ijesztően hatékonyan - figyelmeztet a Cisco. A felmérés szerint a felhasználók fele rendszeresen megszegi a céges online biztonsági előírásokat a közösségi oldalak kedvéért, 27 százalékuk pedig belepiszkál a céges gépek beállításaiba, hogy elérje a vállalati hálózaton letiltott oldalakat.

Megoldásként a céges online szabályzatok szigorítása lehet, illetve a belső hálózatok, és az internetre csatlakozó gépek fizikai elszeparálása. Tiltás helyett pedig az alkalmazottak felvilágosítása a közösségi oldalak biztonságos használatára és az adatvédelmi opciók helyes beállításaira. A közösségi hálózatokat ráadásul felfedezték a terroristák is, és egyre elterjedtebb, hogy toborzásra, kapcsolattartásra, illetve akciók megszervezésére alkalmazzák - figyelmeztet a Cisco.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés