Milliókat osztogatott a távozó Hiller

2010. május 26. 8:04
A leköszönő kulturális miniszter miniszteri keretéből milliós nagyságrendben ítélt oda támogatásokat különböző, balliberális médiumoknak. A kedvezményezettek között van a Hócipő, a Mozgó Világ, az ATV, de Hiller elődjének, Görgey Gábornak is juttatott támogatást.
A Magyar Nemzet értesülései szerint a távozó oktatási és kulturális miniszter áprilisban több balliberális médiumnak ítélt oda millió forintos nagyságrendű támogatást. A Nemzeti Kulturális Alap honlapján közzétett adatok szerint a Hócipő ötmilliót kapott hat lapszám megjelentetésére, míg az ATV húszmilliót kapott a Reggeli jam című műsoruk kulturális blokkjának elkészítésére, amelyben a Pécs 2010 Európa kulturális fővárosa rendezvényeit mutatják be.
 
A Mozgó Világ folyóiratot hétmillióval támogatják idei lapszámainak megjelentetésére, míg a Pallas Páholy 3,5 millióhoz jut, amelyből a Halhatatlanok Társulata örökös tagjai lábnyomatainak elhelyezését a Nagymező utcában. Egy Görgey Artúrról szóló történelmi dráma megírására négymilliót ítéltek oda miniszteri keretből Görgey Gábornak, hangoskönyvének kiadására pedig hatszázezer forintot kapott.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

vitathatatlan a támogatások célszerűsége

mi sem nyilvánvalóbb, mint hogy a nemzetközi, és a belföldi célközönség a 2010 kulturális főváros programjáról a hócipőből (6 lapszámból. folyamatosan), az atv-ből és legfőképpen a mozgó világból kíván tájékozódni

a magánszemély nevét meg nem írom le, mert nem akarom dicső rokonát megsérteni az elfajzott utód említésével

mi is volt azzal a moratóriummal?

ja, az ígéret nem törvény, hogy kikerüljék, azt simán meg is lehet szegni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés