Már Lengyelország is csatlakozott a hazánkat elítélők kórusához LMBTQ-ügyben

2024. június 21. 21:33

A Budapest Pride megfújta a harsonákat, szerintük a lengyelek tette „történelmi kiállás”.

2024. június 21. 21:33
Budapest Pride

Nyitókép: BALINT SZENTGALLAY / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

„2024-ben immár 44 nagykövetség és kulturális intézet sürgette közös nyilatkozatban, hogy hazánkban szüntessék meg az LMBTQ-közösséget diszkrimináló törvényeket és retorikát. Különösen fontosnak tartjuk, hogy idén először Lengyelország is csatlakozott a nyilatkozathoz” – írta közleményében a Budapest Pride.

Az ünnepélyes hangvételű kommüniké szerint a lengyelek tette „történelmi kiállás az LMBTQ-közösség jogaiért és társadalmi elfogadottságáért”.

Mint írták: „Csak az elmúlt néhány évben hatalmasat romlott a magyarországi sajtó- és szólásszabadság helyzete, és tovább erősödött az LMBTQ-témák orosz mintájú cenzúrája.”

Sérelmeikre példaként a Budapest Pride többek között a kormány gyermekvédelmi intézkedéseit sorolta fel.

„Elég a könyvesboltok fóliázási gyakorlatára gondolni, valamint a Nemzeti Múzeum World Press Photo kiállítását, illetve később a Néprajzi Múzeum Claudia Andujar, magyar származású fotós időszaki kiállítását érintő 18 éven aluliakat célzó cenzúrára. Ezenfelül a Budapest Pride kampányfilmjét a Médiatanács minősítése szerint továbbra sem adhatják le a magyar televíziós csatornák társadalmi célú hirdetésként, mivel az a Médiatanács hivatalos állásfoglalása szerint »alkalmas a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására«” – fogalmaztak.

 

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Galsó Atya
2024. június 22. 22:44
A lengyelek meg fogják még bánni, hogy ilyen kevésért, ilyen sokat dobtak el.
Robi54
2024. június 22. 14:43
Csak azt tudnám,mire büszkék? Talán arra,hogy aberráltak?
Trüpéma
2024. június 22. 13:46
Amit hazánk tesz az jó, de még mindig kevés, bár a kevesebb néha több. Ha valami jó, akkor ugye rá kell sütni, hogy orosz mintájú - ez röhej! Ha az oroszok üldözik az adócsalást, akkor adót csalni jó?
Ma is bukik a Zorbán...
2024. június 22. 12:59
Hazánknak joga van védekezni a genderterrorizmus ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!