Terrortámadásra készültek a szlovák Pride-on

2024. július 18. 18:21

Szombaton tartják a felvonulást a szlovák fővárosban.

2024. július 18. 18:21
-

Nyitókép: SAMUEL KUBANI / AFP

Veszélyes csoportot leplezett le a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA), amelynek tagjai terrortámadásra készültek a pozsonyi Szivárványos Pride-on – tájékoztatott csütörtökön Roman Hájek, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség tájékoztatása szerint a csoport több internetes platformon hozott létre csatornákat és csevegőcsoportokat, ahol Európából, az Egyesült Államokból és Oroszországból származó emberek tartották a kapcsolatot.

Ezeket a csatornákat arra használták, hogy neonáci szimbolikát, gyűlöletbeszédet és erőszakra vagy terrortámadásokra való felbujtást terjesszenek. Különösen a különböző kisebbségi csoportokat, mint például a muszlimokat, zsidókat, migránsokat és az LMBTI+ közösség tagjait célozták” 

– idézi Hájeket az ÚjSzó.

A nemzetközi, összehangolt munka során több európai országban, köztük Szlovákiában is, razziákat tartottak, a csoport több tagját letartóztatták.

Július 20-án rendezik meg a 14. Szivárványos Pride-ot Pozsonyban, a Szabadság téren. Hájek biztosított, az esemény ideje alatt fokozott figyelemmel kísérik annak biztonságát. A résztvevőket felszólították, működjenek együtt és kövessék az utasításokat a fesztivál ideje alatt. 

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­­k­­­e­­­l­d­­­ ­­a­­ ­­s­­­z­­­e­­x­­­i­­­ ­­­p­­u­­n­c­i­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
rocktoberi-2
2024. július 20. 08:44
“Veszélyes csoportot leplezett le a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA), amelynek tagjai terrortámadásra készültek a pozsonyi Szivárványos Pride-on…..” Ez jó. A tót titkosszolgálat merényletet szervezett a deviánsok ellen de végül inkább lebuktatták magukat.
rocktoberi-2
2024. július 20. 08:38
Nagyon kamuszagú ez a közleményecske. Nem derül ki belőle semmilyen konkrétum.
palika-2020
2024. július 18. 22:04
Az LMBTQ a gyermekek ellen van és a sátán műve. Jézus szavait figyelmen kívül hagyni önbecsapás és a pokol útja. Ne feledjük szavait: "Aki pedig csak egyet is megbotránkoztat e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakára, és a tengerbe vetik. (Mk 9, 42)"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!