Séfek séfe: így főzi a húsvéti sonkát Orbán Viktor (VIDEÓ)

A miniszterelnök elárulta az ünnepi étel elkészítésének fortélyait.

Tavaly csaknem háromezer tonna sonkát vásároltak a magyar családok Húsvétkor.
A hús bizalmi termék, ezért olyan gyártótól, olyan forgalmazótól érdemes megvenni az ünnepi asztalra valót, amelyben eddig nem csalódtak – nyilatkozta a húsvéti sonka vásárlásáról a Világgazdaságnak Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének társadalmi elnöke.
Éder Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy
kétes eredetű vagy gyártó nélküli címkéjű terméket senki ne vásároljon.
Mint kifejtette, tisztában kell lenni azzal is, hogy a húsvéti füstölt áruk kategóriájában nagyon sokféle minőségű termék található a piacon.
A 2700-3000 forintos gyorsérlelt, főtt sonka és a 4000-4500 forint feletti hagyományos érlelésű sonka ugyanis nem ugyanaz a termék.
Ezt is ajánljuk a témában
A miniszterelnök elárulta az ünnepi étel elkészítésének fortélyait.
A szövetség elnöke azt is fontosnak nevezte, hogy ellenőrizzük a termék minőségmegőrzési idejét, hiszen az akciós áruk között lehet olyan, amely hamarosan lejár a szavatossága. Éder javasolta azt is, hogy
az olcsóbb, gyengébb minőségű termékek helyett vásároljunk biztonságos, finom magyar húst.
Arra is rámutatott, hogy Húsvét idején változnak a sonkavásárlási szokások is, hiszen ilyenkor a legtöbben egyben vásárolják meg, míg máskor leginkább szeletelve kérik az emberek.
Ahogy a Világgazdaság írja, a Hússzövetség rendezvényén beszámoltak a tavalyi adatokról is. Ezek szerint 2024-ben
2990 tonna sonka fogyott, mintegy 1,7 millió háztartás vásárolt átlagosan 1,8 kilogrammot, családonként 5838 forintért.
Összességében közel 10 milliárd forintot költöttünk húsvéti sonkára tavaly.
Nyitókép: Húsvéti ételmegáldás egy görögkatolikus családnál (Fotó: Balázs Attila MTI/MTVA)
***
Csatlakozzon a Mandiner Klubhoz, és váljon olvasóból résztvevővé!