Bepánikolt Brüsszel polgármestere a magyar döntéstől: felszólította a belga miniszterelnököt, hogy tartóztassa fel a migránsszállító buszokat

2024. szeptember 09. 16:35

A magyar kormány azonnal reagált Philippe Close nyilatkozatára.

2024. szeptember 09. 16:35
Brussels city mayor Philippe Close talks to the press as the Manneken Pis statue in the city center of Brussels wears a Ukrainian flag on Wednesday 24 August 2022, 6 months after the start of the Russian invasion of Ukraine.

Nyitókép: Juliette Bruynseels / BELGA MAG / Belga via AFP

Brüsszel polgármestere, Philippe Close X-oldalán kemény üzenetet küldött Magyarországnak és egyben a belga miniszterelnöknek.

„Az EU soros elnökségét betöltő magyar kormány nem riad vissza a provokációtól. Felhívom Alexander De Croo figyelmét arra, hogy blokkolja ezeket a buszokat a belga határon. Meddig tűrjük még a provokációkat egy általunk támogatott ország részéről?” – írta Brüsszel polgármestere.

Így reagált az üzenetre Orbán Balázs

„Kiakadt Brüsszel polgármestere, mikor megtudta, hogy tömegesen érkezhetnek migránsok a belga fővárosba” – írta a miniszterelnök politikai igazgatója.

„Philippe Close X-bejegyzésben panaszkodott a Röszkéről Brüsszelbe tartó migránsbuszokra, és megkérte a belga miniszterelnököt, hogy tartóztassa fel az egyébként szabályosan közlekedő járatokat. Emlékeztetnénk Brüsszel polgármesterét, hogy nem Magyarország, hanem a brüsszeli elit az, aki a bevándorláspárti és a nyitott határokat ösztönző politikájával menekültek millióit hívta meg Európába.

Sajnos úgy tűnik, hogy ez az elit a döntései következményei elől már inkább megfutamodna, mintsem szembenézne azokkal”

– fogalmazott Orbán Balázs.

„Európának nemcsak felelős vezetésre, de szigorúbb határvédelemre és bevándorláspolitikára van szüksége, amelyre a magyar modell jó példával szolgál” – zárta bejegyzését Orbán Balázs.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. szeptember 10. 12:03
Lehet módosítani egy törvényen,ha az másnak hátrányt okoz. Saját törvvényeik alapján kapnák meg a csomagot,hiszen ők kérték így viseljék gondjukat. Vagy módsosítsák az ostoba törvényt,viseljék a következményt. Szeintem így kell ezekkel bánni mert nem értenek a szóból,magasabb fajnak hiszik magukat akik következmény nélkül bármit megtehetnek agy nélkül,jóindulatból,6vagy rosszindulatból.
Dominik
2024. szeptember 10. 09:25
jaj de ha mégis beengednénk (ami szerintem rossz ötlet) és továbbszállítanánk a migriket: nem így kell ezt csinálni... csak szépen titokban kell az éjszaka leple alatt... a buszok utasai közt elvegyíteni pár fehéret, hogy ne mondhassák rá, hogy migránsbusz... Okszár kocsi szerűségeket és sima személygépkocsikat is be lehetne vetni. A határnál úgysincs semmilyen ellenőrzés. Ha kiderül, akkor meg masszívan tagadni. Ők is alattomos taktikákkal dolgoznak, miért ne csinálnánk mi is ugyanazt...
alexandrosz-2
2024. szeptember 10. 08:07
Cicaharc. Egy migrit sem visznek sehová, se ma, se máskor. Szimplán szabadon engedik az embercsempészeket a hazug zsideszes gecik. A köpcös cigány csicska miatt nem kap pénzt Magyarország és mèg szarrá is büntetik. Ma is ugrott párszázmilliónk, miközben tolják az ótvaros szar zsideszes hazugságaikat.
farkas bea
2024. szeptember 10. 06:13
Remélem, ez az ötlet csak egyfajta riogatás a részünkről, mert tényleg az lehet, hogy már az osztrákok sem engedik át a buszokat, vonatokat, a brüsszeliek meg nem engedik leszállni a repülőgépet! Ha mégis, akkor meg visszafordítják Magyarországra, ahonnan érkezett! Ezzel nem szabad „viccelnünk"! Kiderült Brüsszel és több más ország képmutatása – legyen ennyi elég, ez nagyon jól alátámasztja az érveinket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!