Közelít a tél Von der Leyen számára az EP-ben, a képviselők úgy érzik, semmibe vette őket

2024. szeptember 17. 16:46

Nehéz időszak várhat a Európai Bizottság elnökére, ha így folytatja.

2024. szeptember 17. 16:46
VON DER LEYEN, Ursula

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

 

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke felborzolta a kedélyeket az Európai Parlamentben azzal, hogy nem volt hajlandó teljesen felfedni az Európai Parlament vezető képviselőinek a bizottságot érintő terveit – írta a Politico.

Ezt is ajánljuk a témában

A zárt ajtók mögött tartott megbeszélésen a Bizottság elnöke csak általános áttekintést adott az Európai Parlament képviselőcsoportjainak vezetőinek a következő biztosi testület felépítéséről.

Nem részletezte, hogy mely biztosok milyen feladatokat látnak majd el, és a tárcákról sem beszélt részletesen.

Von der Leyent az egyik parlamenti tisztviselő „megvetéssel, túlzott önbizalomhiánnyal, az Európai Parlament semmibe vételével” vádolta, egy másik tisztviselő pedig azt mondta:

Őszintén szólva eléggé megdöbbentett. Teljesen kiakadtam.”

Pedig az Európai Parlament idén módosította saját szabályait annak érdekében, hogy rákényszerítse Von der Leyent arra, hogy teljes körűen bemutassa terveit az európai parlamenti képviselők előtt. Úgy tűnik, Von der Leyen ezt csak részben tartotta be. 

Manon Aubry francia EP-képviselő, A baloldali frakció társelnöke az X-en azt írta, hogy ez „a parlamentünk iránti megvetésének bizonyítéka”. „Őszintén szólva ez botrányos” – mondta később Aubry a Politiconak, hozzátéve, hogy a zárt ajtók mögött tartott megbeszélésen arra kérte von der Leyent, nevezz meg a tárcavezetőket, de nem kapott választ.

A Bizottság egyik tisztviselője határozottan visszautasította az Európai Parlament vádjait mondván, ha a bizottság elnöke minden információt elmondott volna a képviselőknek, akkor még az ülés alatt kiszivárgott volna a felálló bizottság névsorát,

ami káoszhoz és félreértésekhez vezetett volna.

„Mindig is az volt az eljárás, hogy a bizottság elnöke a maga módján, a saját sajtótájékoztatóján jelenti be a testület névsorát” – írta a tisztviselő a porálnak. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000086
2024. szeptember 18. 17:54
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­­­k­e­­­l­­d­­­ ­a­­­ ­s­z­­­e­­­x­­i­­ ­­­p­­u­n­c­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
goldie-2
2024. szeptember 18. 07:37
Ez a fotó jól mutatja a boszi valóját.
EX_Terminator
2024. szeptember 18. 00:37
MÉG EGY UTOLSÓ SZÓ TE ELMEBETEG KORRUPT RUBANC AZT JAVASLOM HOGY AZ ÖSSZES SZÁNALMAS SZAR PRÓBÁLKOZÁSOTOKKAL A CENZŰRÁT ÉS SZABADSÁGJOGOK LÁBBAL TIPRÁSÁT BIRSÁGOLÁST ÉS MINDEN MSÁT BELEÉRTVE HOGY KIMOZDÍTSÁTOK A HELYZET A HOLTPONTRÓL TAKARODJATOK EL A ROHADT MOCSKOS ELMEBETEG KURVA ANYÁTOKRA VAGY TÉNYLEG ASZ LESZ A VÉGE HOGY MEG ELSZTEK LINCSELVE DE VÁLTOZÁS??? SOHA DE SOHA SEMMIBEN NEM LESZ TI FÉRGEK!!! EGYSZERŰEN MEG FOGTOK DÖGLENI.
zatoicsi
2024. szeptember 17. 19:19
diktátorkurva, náci Hitlernő
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!