A brüsszeli lap is utánajárt: ezekkel a buszokkal szállíthatja majd a migránsokat Magyarország Brüsszelbe

2024. szeptember 09. 11:04

Az Európai Unió fővárosába is eljutott az üzenet: a magyar kormány nem viccel.

2024. szeptember 09. 11:04
Rétvári Bence, a migránsok szállítására szánt buszokkal a népligeti autóbusz-pályaudvaron.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

Magyarország növelte a tétet a Brüsszellel folytatott migrációs vitában, amikor bemutatta azokat a buszokat, amelyekkel a migránsokat az Európai Unió fővárosába küldheti – emlékeztetett a Brussels Signal. Rétvari Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy

ha az Európai Unió az illegális bevándorlók beengedésére kényszeríti Magyarországot, akkor a magyar kormány a migránsokat ingyen Brüsszelbe szállítja.

Megismételte, hogy Magyarország nemcsak a saját, hanem Európa külső határait is védi politikájával, hiszen a magyar határvédelmi intézkedések 2015 óta mintegy 1 millió illegális migráns bejutását akadályozták meg. Az Európai Bíróság június közepén kötelezte Magyarországot 200 millió euró, valamint napi 1 millió eurós büntetés megfizetésére, ha nem tesz eleget a bíróság 2020 decemberében hozott ítéletének, amely szerint az országnak be kell tartania az európai uniós jogot.

Rétvári elmondta, hogy Magyarország fontolgatja, hogy ellenkeresetet nyújt be a határvédelemmel kapcsolatos költségek megtérítése érdekében.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyihaha-2
2024. szeptember 11. 20:14
Ezek a retkes fasiszták a múltkor még arról beszéltek, hogy az ukránok csak a saját seggüket védik és nem kérte őket senki europa védelmére, nem jár nekik pénz semmi... akkor egyfelől miért kell nálunk háborús vészhelyzetet bevezetni, ha semmi veszély nincs, másfelől ezektől a gennyes fasisztáktól ki kérte, hogy védjék meg európa határait, szerintem csak a saját picsájukat védik nem jár nekik semmi pénz. Aztán az ilyen retkes atom infantilis és korlátolt rétvári félék zsarolósat játszanak. Ilyen az egész politikájuk, mert a főnökük egy utolsó seftelő cigány... elnézést a cigányoktól.
budzsak
2024. szeptember 11. 16:39
Egyébként meg nem ezt kell tenni, mert erre lehet ellenlépésekkel válaszolni (nem engedik be Belgiumba ezeket a buszokat). Inkább suttyomban kellene ráengedni az egész NyEU-ra őket. És ezt úgy tenni, hogy ne maradjon magyar nyoma. Amúgy pl. Románia mit csinál? A migránsok nem használják vajon Romániát átutazásra. Nem hallottam ugyan róla, de csend van. Senki se gyanúsítja Romániát (meg Bulgáriát). Egyik sem akar ott maradni - se itt. Tegyünk is róla. Ha meg a Nyugatnak kell a migráns, megkapják. Ennyi.
gekk
2024. szeptember 10. 08:12
Ostoba fidkányok. Menekülnek. Bencike, hol van ilyenkor a felszopósereged?
gekk
2024. szeptember 09. 16:48
Bencike, legalább annyi eszed lett volna, de természetesen nincs, hogy távolsági buszokkal fényképezteted magad. Ingyenélő nercsicskaként kell terelned a figyelmet mondjuk beséről. Igaz kis műkeresztény nercsicska?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!