Cipolla szemfényvesztése petyhüdt kutyafütty ahhoz képest, ahogy Magyar Péter hipnózisban tart néhány száz embert – nem akármi ez, de tényleg!

2024. július 08. 19:41

A TISZA Párt „kampánynyitó” gyűlést tartott szombat délután, ami nem meglepő, hisz valamivel el kell terelni a figyelmet az egyre súlyosabb diszkóbotrányról.

2024. július 08. 19:41
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Mandiner

(Nyitókép: képernyőkép)

A bántóan hosszúra sikeredett rendezvény nagy csalódás volt. Magyar Péter semmi újat nem mondott, sőt: amit hallottunk, azt már Gyurcsány Ferenc és társai ezerszer elmondták az elmúlt években. 

Ami viszont kiderült, hogy Magyar Péter továbbra is küzd a saját démonaival. 

Jelleméről sokat megtudtunk az elmúlt négy hónapban, a szombati fellépése pedig egyáltalán nem volt megnyugtató. Az sem, hogy Petőfihez és Mansfeldhez hasonlította önmagát.

Tényleg egy ilyen férfi fogja vezetni az ellenzéket 2026-ban? Ijesztő jövőkép. 

Ahogy aggasztó látni azt is, hogy Cipolla szemfényvesztése kutyafütty ahhoz képest, ahogy Magyar Péter hipnózisban tart néhány száz embert. 

Mindezek ellenére nem tudott, de talán nem is akart (mert nem is elvárás) átlépni az óbaloldal hosszú árnyékán.

Mintha Gyurcsány Ferencet hallanánk

Magyar Péter kétségkívül sokat és meggyőzően beszél – habár, ha a hipnózis nincs ránk hatással, akkor a tartalom rendkívül közhelyes és semmiben (de tényleg semmiben!) nem különbözik attól, amit az elmúlt években Gyurcsányék mondtak. 

Hallgassuk csak! 

Magyar Péter azt állítja, hogy neki nem „csupán” a kormánnyal, hanem a rendszerrel van baja, tehát rendszert kell váltani.

A TISZA Párt éppen ezért rendszerellenzéki mozgalom. Gyurcsány ezt mondja 2018 óta. 

Aztán: meg kell állítani a magyarok elvándorlását. Habár a trendek már régóta megfordultak, és voltak évek, mikor többen jöttek haza, a komplett baloldal (élén Gyurcsány Ferenccel) ezt ismételgeti, amióta Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt.

Magyar Péter szerint „ki kell húzni Magyarországot az Orbán-klán karmai közül”.

Nahát! Gyurcsány Ferenc minden fórumán erről beszél, csak ő a „fideszes oligarchák” kifejezést használja.

De a „jachtozás” és a „gázszerelőzés” is többször elhangzott Magyar Péter szájából, ahogy azt már ez elmúlt tíz évben megszokhattuk a baloldali megmondóemberektől is – ebben sincs semmi innováció!

Több uniót!

A TISZA Párt alelnöke szerint „vissza kell térni Európába, mert mi az európai klubnak vagyunk a tagjai.” De jól hangzik, ugye? Csak hát ez szó szerint az, amit a Momentum és Dobrev Klára az EP-választások kampányában milliószor elmondott. 

Apropó európai klub! Most kiderült – és ez legalább világos mostantól –, hogy 

Magyar Péter nem a szuverenista, hanem a föderalista oldalra állt az Európai Unió jövőjével kapcsolatos vitában. 

Innen már csak egy lépés az Európai Egyesült Államok eszméje. És az nincs is olyan nagyon messze.Már a kampányban azt hangoztatta, hogy ő bizony csatlakozna az Európai Ügyészséghez és mielőbb bevezetné az eurót. Hát... ebben is ugyanazt szajkózza, mint az óbaloldal!

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar Péter szerint (is) haza kell hozni az uniós pénzeket. „Ehhez rá kell kényszeríteni a kormányt egy olyan antikorrupciós szabályozásra, ami megakadályozza, hogy ezek a pénzek újra Orbán embereihez vándoroljanak” – mondja az ellenzék új üdvöskéje.

Mintha Donáth Annát vagy Dobrev Klárát hallanánk. 

Végül az „örök” baloldali toposz is elhangzott: több fizetést a tanároknak és több pénzt az egészségügybe. Habár úgy tűnik, hogy itt enyhe ritmuskésében van Magyar Péter, hisz ezt már – éppen az óbaloldal mesterkedései ellenére – a magyar kormány elkezdte, de legyünk nagyvonalúak, hisz tényleg hosszú Gyurcsányék árnyéka.

Nem változott az ellenzéki politika, csak megjelent egy új személy 

Lehet tehát az óbaloldal és a TISZA Párt között különbséget tenni – és az a tény, hogy az utóbbit egy, a Fidesz holdudvarából kiugrott áruló irányítja, kétségkívül ezt a narratívát erősíti –, de tartalmi különbség valójában nincs. 

Magyar Péter ugyanazt mondta el a szombati kampánynyitóján, amit Gyurcsányék évek óta unalomig ismételgetnek. 

Hogy fogjuk így megkülönböztetni az ó- és az újbaloldalt? 

És mielőtt elfelejtenénk! Magyar Péterék szeptembertől „valódi kormányinfókat” fognak tartani „valódi újságíróknak”. Ezek szerint ugyanazzal próbálkoznak, mint Dobrev Klára árnyékkormánya? Meglátjuk majd.

El kellett terelni a figyelmet a diszkóbotrányról

Felmerül ezek után a kérdés: vajon mi szükség volt erre az igen költséges rendezvényre július közepén? 

A válasz adja magát. 

Magyar Péter nagy bajban van. 

Mindenki arról beszél, hogy botrányosan viselkedett, dulakodott, majd biztonsági őrök vezették ki egy szórakozóhelyről június végén. Így nem lehet elmenni nyaralni! 

A politikus balhéjáról megrázó videók kerültek elő: láthattuk, miként csúszik-mászik egy nála jóval fiatalabb lány lábai között. De a Tisza Párt alelnöke a szemtanúk szerint még a szórakozóhely előtt is folytatta ámokfutását, a szórakozóhelyen elvett telefont pedig a Dunába dobta, amit most megtaláltak a rendőrök.

Ég tehát a ház!

Ezt is ajánljuk a témában

Nem elég, hogy a rendőrség garázdaság (esetleg lopás vagy rablás) gyanúja miatt nyomoz ellene, de a hírek sem arról szóltak mostanában, hogy egy hónappal ezelőtt letarolták az óbaloldalt. Hanem a diszkóbotrányról. 

Klasszikus, mondhatni tankönyvi esetét látjuk annak, hogy egy karakterproblémákkal küzdő, magánéleti válságba és vállalhatatlan botrányba keveredett politikus el akarja terelni a figyelmet egy számára kellemetlen ügyről. 

Ez az egész július eleji „kampánynyitó” csupán arra volt jó, hogy legalább a külföldről támogatott kormányellenes sajtó az ott elhangzottakról írjon, ne pedig a diszkóbotrányról és annak büntetőjogi, no meg politikai következményeiről.

Magyar Péter karakterét meg kell menteni – gondolták azok, akik ’oly magasra emelték őt április óta. Mert azok után, hogy megszegve előzetes ígéretét mégis felvette az európai parlamenti mandátumot (nem mellékesen mentelmi joghoz jutva ezzel), ez a diszkóbotrány már a szimpatizánsai körében is többeket megbotránkoztatott.

Újra kell tehát rajzolni a jellemét, mert egy nőket zaklató, erőszakos és hisztis partiarcra a kutya sem fog szavazni. 

Jegyezzük meg azért az igazság kedvéért: attól, hogy nem beszélünk róla, a probléma még nem múlik el. És ez legyen figyelmeztetés azok számára leginkább, akik Magyar Pétert kiválasztották a „rendszerváltó” szerepre. Vélhetően nem idehaza.

Ezt is ajánljuk a témában

***  

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 295 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajnóczi Kristóf
2024. július 09. 19:07
Petőfi 26, Mansfeld 19 évesen halt erőszakos halált. A téeszes gyerek elkésett.
muther
2024. július 09. 12:04
Orbán után poloska Kijevben ! Kijevbe utazik megsegíteni Ukrajnát ! Mivel neki is vannak gyerekei ,( akikre ritkán jut ideje ) úgy érzi mint "apa" ott a helye a lebombázott gyerekkórház romjainál ! ( milyen szörnyű képek készülnek, előre látom )
za-firka
2024. július 09. 10:07
Akik őt most körülveszik az ugyanaz a sóvárgó tömeg, aki Bryan ablaka alatt skandálta, hogy te vagy a messiás. A különbség annyi, hogy Bryannak volt önismerete és így szólt vissza: NEM ÉN VAGYOK A MESSIÁS, MENJETEK A P.....BA! Magyar azt mondja: Igen, én vagyok a messiás! De amúgy meg ugyanazt gondolja a tömegről, mint Bryan. Mert neki az csak kellék.
2024. július 09. 05:10 Szerkesztve
MP a Fidesz módszerével kampányolt és Orvbán módszereivel nyilatkozik a lakáj médiának. "a múlt héten éppen a Welt egyik munkatársa készített interjút a magyar miniszterelnökkel, amelyben botrányos kérdésekkel provokálta a politikust" Ez nem Orvbán a Globális Tényező és az állampárti Fidesz elismerése?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!