A nyugati posztnemzeti, posztkeresztény állapot és a magyar nagystratégia

2024. július 30. 18:05

Orbán Viktor tusványosi 2024-es beszédében világosan felvázolta a nyugati állapotot és a magyar nagystratégiát.

2024. július 30. 18:05
null
Pók Katalin
Vasárnap.hu

Nyitókép: Facebook / Tusványos

„Ebből érthetővé vált, hogy miért állunk szemben a nyugati elit elképzelésével, mi több már kialakult helyzetével. Magyarország ezt a helyzetet melynek része a posztnemzeti állapot és a zéró vallás nem fogadhatja el, nekünk a nemzet és a kereszténység – mely alapot nyújt a társadalom működéséhez – a cél. Nyugaton már nem nyújt ehhez alapot a kereszténység, »nincs közerkölcs«, láthattuk ezt a francia olimpia megnyitón – amire utalt a miniszterelnök. Azt is hozzátette, hogy »minden nemzetnek joga van ahhoz, hogy megmutassa saját magát. Hát ezt láttuk!« Hozzátehetjük, hogy a francia blaszfémia az olimpiai megnyitón világosan mutatja meg a nyugati állapotokat, amiből mi nem kérünk.

Orbán Viktor a nyugati kritikákra válaszként azt mondta, a békemisszió, keresztény kötelesség. Ezzel nyitotta beszédét, egyben kijelölve a témát: (1) háború, (2) mi lesz a háború után? (3) hogyan kell az új világra felkészülni?

Rögtön rámutatott arra az ellentmondásra, hogy az Unió célja a béke, ám a béke érdekében támogatja a háborút.

Nem adják fel a háborút, ami eszkalációhoz vezet. Az európai szankció pedig önsors rontás. Ezután rámutatott a legnagyobb problémákra, ami a mai nyugatot jellemzi. Egyrészt nincs közerkölcs, amit jól mutatott az olimpiai megnyitó, másrészt cél a nemzet meghaladása. A migráció által, megszabadulnak az etnikai homogenitástól. Idegen civilizációt engednek be 10 ezer számra, amit Közép-Európa nem tud elfogadni. A másik nagy probléma a nemzet meghaladása, ami a nemzetet átmeneti képződménynek tartja, így ott már posztnemzeti állapotban vannak. Utalt Trumpra aki a posztnemzeti állapotból visszahozná az országot a nemzetállami pozícióba. Nem véletlenül idézte a volt amerikai elnököt, és remélhetően a következő amerikai elnököt, hiszen eszmeisége megegyezik a magyar elképzelésekkel.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kiszelly Zoltán

Mozgástér Blog

Idézőjel

Orbán Viktor békemissziójának eredményeit összefoglaló levelének nyolcadik pontjában az amerikai Demokrata Párt külpolitikájával való szakítást javasolja.

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2024. július 31. 10:46
Európa elűzi a megszállókat és a zsarnokokat : SIC SEMPER TIRANNYS = VESSZEN A ZSARNOK .
Pelso j.
2024. július 30. 21:02
katika, a hazai kis és közepes stratégáról inkább.... Talán kicsit hihetőbb lenne, még egy tefélétől is.
templar62
2024. július 30. 20:50
Noch nich besssarren . ( nemkelbeszarni ).
templar62
2024. július 30. 20:49
Gott mit uns
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!