Lehet Európának saját békemissziója?

2024. július 30. 17:12

Orbán Viktor békemissziójának eredményeit összefoglaló levelének nyolcadik pontjában az amerikai Demokrata Párt külpolitikájával való szakítást és egy önálló európai békepolitikára való áttérést javasolja.

2024. július 30. 17:12
null
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér Blog

Nyitókép: Képernyőkép / Mozgástér Blog 

„Európa a nyugati szövetségei rendszeren belül egy független és szuverén külpolitikával a háború elhúzásától a fegyverszünet és a béketárgyalások felé terelhetné a háborús feleket és a washingtoni háborúpárti héjákat.

Mikor lesz béke? Például amikor a harcoló feleket egy náluk nagyobb erő tárgyalóasztalhoz kényszeríti, aminek jó példáját látjuk az izraeli-palesztin konfliktusban, pontosabban annak fenyegető eszkalálójánál. Az USA és az EU diplomatái Erdogan török elnököt és Netanyahu izraeli miniszterelnököt arról győzködik, hogy ne fokozzák a konfliktust, inkább egyezzenek meg. Pont erre lenne az orosz—ukrán háborúban is szükség, csak a háborúpárti globalista kormányok valamiért abban a konfliktusban nem sietnek ennyire a béketeremtéssel.

Az EU és benne Magyarország a nyugati ”szabad” világ részeként az USA szövetségese és partnere. Azzal, hogy az USA a II. világháború után nem vonult ki sem Németországból, sem Japánból, ezeket a volt imperialista hatalmakat megzabolázta és integrálta saját szövetségi rendszerébe. Németország pedig előbb Nyugat-Európát, majd 1990 után Kelet-Közép-Európát integrálta saját gazdaságába. Ennek a német-amerikai együttműködésnek szilárd alapjai vannak, Németország már az 1920-as évektől erősen ki volt téve az amerikai hiteleknek, majd 1945 után az amerikai védelmi garanciának. Mivel Európát Németország dominálja, Németországot pedig az USA, így az európai Ukrajna-politikában csak akkor várható változás, ha a német, vagy az amerikai politikai fordul. Előbbire vajmi kevés esély van, mivel a német gazdasági elit az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantása ellenére is fatalista módon tűri az amerikai dominanciát és képviseli azt az EU politikájában.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kiszelly Zoltán

Mozgástér Blog

Idézőjel

A háború gyengíti Európát és a vén kontinensen kívüli szereplőket erősíti.

 

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Majdmegmondom
2024. július 30. 19:21
A németeknek okuk van arra, hogy vakon megtegyenek mindent, amit a nagyfőnök megüzen nekik. Gondolom, nem csak Merkelt hallgatták le és már nincs kiút. Persze gyáva szar mind, mert a saját kis szaros életük fontosabb nekik, mint a hazájuk... Amíg ezek hatalmon maradnak, addig itt nem lesz változás.
hlaci83
2024. július 30. 17:13
Nem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!