Szélsőséges iszlamista nézeteket terjesztő fiatalra csapott le a TEK Magyarországon

2024. május 29. 10:59

A letartóztatás elrendeléséről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szerdán dönt.

2024. május 29. 10:59

Fotó: Ahmad Al-Rubaye / AFP (Illusztráció)

Őrizetbe vettek egy fiatalkorú férfit, aki az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő tartalmakat tett közzé az interneten – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel. Közleményük szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) felderítési adatai alapján indított nyomozást az ügyészség.  A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú férfi 2022. december 4-én egy az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő videót magyar nyelvű felirattal látott el, majd azt a terrorszervezet saját szerverén működő, 

nagy nyilvánosság által hozzáférhető tartalommegosztó felületre feltöltötte.   

A férfi ezt követően sem hagyott fel a terrorszervezet működésének támogatásával, amelynek során az Iszlám Állam népszerűsítése céljából általa létrehozott, bárki által elérhető szerverre további magyar nyelvű propagandakiadványt és a terrorszervezetet buzdító vallási énekeket töltött fel – írták. Közölték, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a TEK közreműködésével a fiatalt elfogta, az őrizetének elrendelését követően gyanúsítottként hallgatta ki háborús uszítás bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt, majd a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel letartóztatásának elrendelését indítványozta. A letartóztatás elrendeléséről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szerdán dönt.

(MTI)

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. május 30. 07:15
Mára minden zsidó kommunista antifa terrorista szabadlábon van, miközben 13 külföldi terrorista arcát, nevét se ismerhettük meg. A magyarországi támogatóikét, kalauzaikét, szálláscsinálóikét detto. A zsidó média kussolva sunyít. A moszados banda nácikat, iszlamistákat hajkurászik, miközben lenácizott magyarokat vernek a zsidó kommunista terroristák félholtra, büntetlenül. A vétótlan köpcös geci és a zsideszes bandája is a zsidó kommunista terror sunyi barátja, a zsidók aljas csicskája.
robag7
2024. május 29. 20:11
Nagyon helyes. Elkapni az ilyeneket.
evpus
2024. május 29. 17:06
Helyes, csírájában!!!
iimre
2024. május 29. 13:31
"Szélsőséges iszlamista nézeteket terjesztő fiatalra csapott le a TEK Magyarországon" Szegény sült bolond gyerek, azt sem tudja, mit terjeszt: Az európai alkotmányok egyik alaptétele a szekularizáció. Az iszlám rendszer nem ilyen: "Az iszlám különbözik a kereszténységtől, hinduizmustól, judaizmustól és a többi vallástól, mivel egy politikai vallás. A muszlimok nem ismerik el a vallás és az állam elkülönülését. Továbbá a hiteles szövegeiben és tanításaiban az iszlám minden más vallást — és nem vallást — elutasítandónak tart. Ráadásul az iszlám egy, az egész világra kiterjedő iszlám állam — egy kalifátus — létrehozására törekszik, amely mindenhol rákényszerítené az emberekre a a sariát, a középkori iszlám vallási törvényeket (is.gd/YZyEFD), és büntetné az eretnek gondolatokat.” (innen idéztem: is.gd/IqmMX2 — iszlamofobia: fegyver-a-szolasszabadsag-ellen) Igazából csak arra van szükségünk, hogy minél több ember megismerje az iszlámot. is.gd/PB6ch6 — miert-harcolunk-az-iszlam-ellen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!