Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Nyáron nyitnak Magyarországon az első személyzet nélkül is működő boltok!

2024. május 10. 14:28

Európa-szerte számos helyen megbízhatóan működnek a távfelügyelet alatt álló boltok.

2024. május 10. 14:28

Nyitókép: David Ryder/Getty Images

Idén nyáron tervezik bevezetni Magyarországon az első távfelügyelet alatt álló boltokat – olvasható a piacesprofit.hu-n. 

A technológia lehetővé teszi, hogy a hagyományos üzletek átalakítása után a személyzet nélkül is nyitva lehessenek, akár 24/7-es üzemmódban.

A Laurel Kft. Csehországban sikeresen alkalmazta már a „vegyes” modellt, melyet adaptálna a hazai körülményekhez is. A cég május 15-én tartandó szakmai konferenciáján mutatja be a kész megoldást, amelynek bevezetése több üzlethálózatnál is folyamatban van. A vállalat szerint az újítás nemcsak a vásárlók és a kereskedők számára jelent előnyt, hanem segíthet egy növekvő társadalmi probléma kezelésében is.

Jól látszik, hogy még a kereskedelem legnagyobb, globális szereplői is keresik, hogyan lehet a leghatékonyabban, leggazdaságosabban bevezetni az automatizált boltokat. Az Amazon például a közelmúltban hátrált ki a nagy méretű üzleteinél a Just walk out koncepcióból, valamint a gépi látás technológiájából. A mi kidolgozott megoldásunk teljesen automata üzemmódú, akár konténerméretű üzlet működtetésére is alkalmas, de elemzéseink szerint a hazai piacon jelenleg az úgynevezett hibrid modellre van nagyobb igény” – fejtette ki Bessenyei István, a Laurel Kft. tulajdonosa.

A hivatalosan a május 15-i XI. Laurel Retail Konferencián debütáló megoldásnál a meglévő boltok a legforgalmasabb órákban az eddigiekhez hasonlóan működnek, míg a megszokott nyitvatartási időn kívül (pl. éjszaka, szünnapokon) teljesen automata üzemmódban, távfelügyelet mellett fogadják a vevőket. A vásárlók ekkor olyan technológiákat beiktatva léphetnek be a boltba és fizethetnek, amelyek már számtalan helyen megbízhatóan működnek. 

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-137
2024. július 13. 17:51
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­é­­­k­­e­l­d­­ ­a­ ­­s­z­e­­x­­­i­­ ­p­­u­­­n­c­­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
lististerc
2024. május 18. 13:31
Javaslom, kezdjék Mátészalkán. Ott hamar népszerű lesz! Még annyit: a kereskedelmi árrésben (50 - 100% itthon)benne van a kiszolgálás, tesókák!
Zuárd73
2024. május 17. 09:40
Ott rohadjon el benne minden is!
virag-os
2024. május 10. 23:24
Több nagy áruházban már most is így működik. A pénztárosokon kívül nincs egy eladó sem akitől meglehetne kérdezni bármit is. A múltkor fél órát kerestem egy fajta árut és majd az eladót de nem találtam senkit. Otthagytam az áruházat és elmentem. Engem elvesztettek mint vásárlót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!