A Magyar Autóklub továbbra sem támogatja a rakpart lezárását

2024. május 28. 09:29

Karácsony Gergely továbbra is megnehezíti az autóval közlekedők életét Budapesten. A Nagykörúton és az Üllői úton felfestett biciklisávok és a Lánchíd lezárása után most a rakpart következik.

2024. május 28. 09:29
Thanksgiving Travel Expected To Reach Near Pre-Pandemic Volume

Nyitókép: Mario Tama / Getty Images

A Magyar Autóklub (MAK) kitart azon álláspontja mellett, hogy a pesti alsó rakpart lezárása nem elfogadható. A szervezet emlékeztet arra, hogy a fővárosi önkormányzat korábban megígérte, hogy a rakpart fejlesztése során figyelembe veszi majd a közlekedési hálózat egészének működését, és első lépésként csak azokat a fejlesztési elemeket fogja megvalósítani, amelyek nem befolyásolják a rakpart jelenlegi közúti közlekedési szerepét – írta meg a Magyar Nemzet.

A pesti alsó rakpart megújítását célzó projekt előkészítése ezek alapján széles társadalmi támogatásra alapozva, a tervezés további időszakában a partnerségi egyeztetések fenntartása mellett folytatódhat, a térépítészeti és környezetalakítási kérdésekben alapul véve az ideiglenes használatok tapasztalatait

– írta a szervezet.

A MAK emellett emlékeztet, hogy a fővárosi önkormányzat a korábbi ígérete szerint, egy mérési sztenderdek alapján működő monitoringrendszert fog majd felállítani, a tesztidőszakok eredményeinek értékelésére. A lap szerint ez a monitoringrendszer kidolgozása folyamatban van, de még nem készült el, és a partnerek között egyetértés van abban, hogy a jelenlegi, nyári, munkaszüneti mérések így nem alapozhatják meg a döntést. 

Tehát a tervezési munka folyik, de döntés még nem születhetett

– írja a MAK. 

A szervezet hozzátette, hogy a főváros belső területeinek forgalomcsökkentési törekvéseivel alapvetően egyetért, de hangsúlyozta, hogy az „ötletelés helyett kompetens szakmai szereplők bevonásával, valós helyzetértékelésre épített, alapos szakmai viták alapján kialakított, egységes koncepcióra és a feltételek megteremtésére lenne szükség”.

***

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2024. május 28. 10:23
Pesti alsó rakpartról szól a cikk, erre beraknak egy amerikai képet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!