Kíméletlenül visszavágott: így reagált a zsidó vezető Gyöngyösi kiszivárgott levelére

2024. február 07. 11:06

Szalai Kálmán a Mandinernek elmondta: Orbán Viktor a lehető legnagyobb biztonságot garantálja a zsidó közösségeknek Magyarországon.

2024. február 07. 11:06
null
Bokor Gábor

Mint arról a Mandiner beszámolt, kiszivárgott Gyöngyösi Mártonnak, a Jobbik jelenlegi elnökének egy korábbi levele, amelyben a politikus úgy fogalmazott Orbán Viktorról: „Legszívesebben azt írtam volna, hogy

egy cionista bérenc, a lubovicsi (sic!) szekta foglya, de ebből nem biztos, hogy jól ki lehet jönni”.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Szalai Kálmánt, a Tett és Védelem Alapítvány főtitkárát, aki lapunknak úgy fogalmazott, hogy az ilyen kijelentés soha, semmilyen körülmények között nem fogadható el.

Több okból is nehezen értelmezhető, mi az, hogy Orbán Viktor a Chábád Lubavics mozgalom foglya?”

– tette fel a kérdést a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) főtitkára.

Ezt is ajánljuk a témában

A szervezet vezetője a Mandinernek elmondta, Orbán Viktor a lehető legnagyobb biztonságot garantálja a zsidó közösségeknek Magyarországon, nemcsak az Európai Unióban, hanem az egész világon. Szalai Kálmán megjegyezte, ha ezért Magyarország miniszterelnökét szitokszóként említik a cionizmus kapcsán, akkor az nyugodtan kijelenthető, hogy „antiszemitizmusnak számít a mi értelmezésünkben”.

A TEV vezetője szerint Gyöngyösi kijelentése illeszkedik azokhoz, amiket korábban mondott, például, amikor 2012-ben zsidókat akart listázni, vagy ahogy a múltban Izraelről nyilatkozott.

Szemforgatásnak tartjuk azt a hozzáállást, amivel egy elmaszatolt bocsánatkéréssel úgy tekinti az évek során elkövetett zsidóellenes megnyilatkozásait, mintha az rendben lenne, le lenne tudva. Nem, mi nem így gondoljuk”

– mondta a Mandinernek Szalai Kálmán, aki szerint továbbra is az az álláspontjuk, hogy az ilyen politikai megnyilatkozásoknak nincs helye, nemcsak a magyarországi politikai közéletben, a közéletben sincs, és teljesen elfogadhatatlan minden tekintetben.

Ilyen kijelentések az elkövetőikkel együtt a politikai közélet szemétdombjára valók”

– zárta a szakértő. 

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. február 07. 22:29
Ha a politikai képességét nézzük : ORBÁN 1 GÉNIUSZ, Ha a teljesítményét nézzük akkor: ORBÁN 1 GIGÁSZ, Ha a karizmáját nézzük, akkor: ORBÁN 1 GURU.
zakar zoltán béla
2024. február 07. 20:58
Koloman se különb...
Osztap_Bender
2024. február 07. 16:28 Szerkesztve
Aztán ki nem szarja le a "zsidó vezetőt"? Ez itt Magyarország és itt a magyarok biztonsága a legfontosabb. A kisbetűs orbán elintézte saját tekintélyét, szavahihetőségét Brüsszelben. Talán oda is költözhetne családostól, pártostól. Hazánknak nincs szüksége kétszínű vezetőre, pénzéhes, hazudós pártra. Rákositól, Kádártól, böszmétől már megszabadultunk. Most orbánon a sor.
alexandrosz-2
2024. február 07. 15:37
Hahaha! A zsidó sosem bocsát meg egy gojnak! A balfasz gyöngyösi pedig igazat írt. A vétótlan köpcös geci egy szarrá zsarolt zsidó csicska. Aljas, sunyi, hazug alak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!