Demeter Szilárd nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pályázatát

2024. február 27. 12:44

A pályázat eredményét Csák János kulturális és innovációs miniszter jelentette be.

2024. február 27. 12:44

Demeter Szilárd nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pályázatát – szúrta ki az Index. Mint a lap tájékoztat: a pályázat eredményét a Nemzeti Kulturális Tanács keddi ülésén Csák János kulturális és innovációs miniszter jelentette be.

A portál felkereste Demeter Szilárdot is, ő a kinevezés hírét a lap szerint „sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta”. Azonban mint írják: „az új főigazgató 2024. március 6-tól legfeljebb 2029. március 5-ig töltheti be a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pozícióját.”

 

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
counter-revolution
2024. február 28. 18:27
Demeter egy libernyákokra pénzt öntő patkány.
Intruder
2024. február 28. 11:22
Sok sikert Szilárdnak.
zsolti123
2024. február 27. 21:09
Úgy tűnik, nem Demeter Szilárd, hanem a HVG és a Magyar Narancs alternatív valósága bukott meg A kegyvesztettségről, bukásról és mélyrepülésről szóló remények és vágyvezérelt újságírói mondatok nem jöttek be. https://mandiner.hu/kultura/2024/02/ugy-tunik-nem-demeter-szilard-hanem-a-hvg-es-a-magyar-narancs-alternativ-valosaga-bukott-meg
Ez D-dúr és e-moll
2024. február 27. 17:02 Szerkesztve
Vegyük úgy a dolgot, amint van! Most folyt két éven keresztül a Petőfi-bicentenárium programsorozat, amit Demeter Szilárd celebrált. Kinek mi volt ez alatt a két év alatt a legemlékezetesebb Petőfi emlékprogramja, ki mit ismert, tanult meg olyat Petőfiről, Petőfi koráról, művészetéről, nyelvéről, a magyar irodalomra gyakorolt elemi hatásáról, utóéletéről, amit eddig nem tudott, kiben mennyivel lett élőbbé a benne szunnyadó Petőfi-tudás? Várom megtisztelő válaszotokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!