Nyitókép: MTI/Sóki Tamás
A Pénzcentrum a legendás Horváth Ilona szakácskönyv bejglireceptjét alapul véve kiszámolta, hogy mennyivel drágult sokak kedvenc diós bejglije négy év alatt. Röviden:
ha vajjal készítették a karácsonyi finomságot, akkor a drágulást mértéke majd 50 százalékos volt,
ha viszont margarinnal dolgoztak, akkor némileg kevesebbel megúszták.
Az adatokból azt látni, hogy a 8 rúd diós bejgli, hogyha vajjal készítették azt, akkor 2020-ban kijött átlagosan 7021 forintból, idén októberben ez 10134 forintunkba kerülne. Hogyha pedig a margarint választjuk, akkor a bejgliért négy éve 5868 forintot fizettünk volna, most 8161 forintot. Mindez azt jelenti tehát, hogy a vajjal készült bejgli átlagára 44, míg a margarinosé 39 százalékkal drágult négy év alatt.